23948sdkhjf

Vandkunsten bag 50 seniorboliger på Frederiksberg

Første etape af i alt godt 100 seniorboliger på Diakonissestiftelsen er lagt i hænderne på Tegnestuen Vandkunsten, Esbensen Rådgivende Ingeniører og Marianne Levinsen Landskab.
I slutningen af 2016 skal de første af i alt godt 100 seniorboliger stå klar til indflytning hos Diakonissestiftelsen på Frederiksberg.

Boligerne henvender sig til mennesker i alderen 55+, der gerne vil bo i et område med mulighed for fællesskab, og på interesselisten står cirka 1.700 personer og håber på, at de om nogle år kan flytte ind i en af de planlagte boliger.

Byggeriet forventes indledt i foråret eller sommeren 2015, og projektchef Hanne Moe glæder sig over, at aftalen med rådgiverteamet nu er faldet på plads. Hun peger på tre grunde til, at netop Vandkunsten er valgt som arkitekt:

- Vandkunsten er kendt for at være rigtig dygtige til at tegne boliger. De har sans for, hvordan man med enkle midler kan skabe gode boligkvaliteter, og hvordan man i indretning af bebyggelsen kan skabe et trygt miljø, der understøtter et godt naboskab og fællesskab mellem beboerne. Derudover er de vant til at arbejde med moderne byggemetoder, hvor arkitekt og byggeproducent skal arbejde tæt sammen om produktudviklingen. Og så kender de jo Diakonissestiftelsen rigtig godt gennem konkurrencen om helhedsplanen og vores efterfølgende samarbejde om at tegne den plan, som Frederiksberg Kommune godkendte i foråret.

Helhedsplanen, som også indeholder et nyt hospice, et moderne sundhedshus og mange andre elementer, blev i marts 2013 godkendt af Frederiksberg Kommunalbestyrelse som grundlag for en lokalplan. Lokalplanen er under udarbejdelse og forventes at komme i høring i foråret 2014. De godt 100 seniorboliger vil blive opført over en længere årrække i takt med, at helhedsplanen for Diakonissestiftelsen realiseres. Den første etape med cirka 50 seniorboliger kommer til at ligge i en del af haven bag hovedbygningerne, og hvis alt går planmæssigt, vil hele etapen være i brug midt i 2017.

Det er i øvrigt tanken, at en stor del af selve byggearbejdet skal foregå på fabrik, så monteringen på stedet kan foregå hurtigt og dermed minimere de gener, der vil være for omgivelserne i form af støj og byggepladstrafik.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094