23948sdkhjf

International hæder til nyskabende GHB-landskab

GHB Landskabsarkitekter har sammen med Center for Idræt og Arkitektur fået Den Olympiske Komites (IOC) bronzemedalje for verdens første fodboldeksperimentarium i Herning.
I dommerbetænkningen fremhæver juryen projektets multianvendelighed: eksperimentariet er lettilgængeligt, aktivitetsbåndet langs banerne er udtryk for højst innovativt design, og det samlede resultatet er et velbearbejdet træningskoncept for alle.

Fodboldeksperimentariet skaber rammerne for, at man både som hold og som individuel spiller kan angribe fodboldspillet og træningen på andre måder end tidligere. Der er skabt rum for såvel eliten som bredden inden for den organiserede idræt. Samtidig er der skabt plads til og muligheder for den selvorganiserede idræt.

Eksperimentariet er ikke kun et sted for fodbold - det er et rekreativt bevægelseslandskab, der med urbane og landskabelige nedslag udfordrer en bred gruppe af brugere til fysisk udfoldelse og leg, opfordrer til forskelligartet socialt samvær og tilbyder en anderledes rekreativ oplevelse.

Ved ceremonien fik to andre danske projekter tildelt opmærksomhed: Street Mekka af BBP Arkitekter fik hædrende omtale og Superkilen af BIG modtog en guldmedalje.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094