23948sdkhjf

Arkitema vinder nye laboratorier på Kolding Sygehus

Arkitema har sammen med ingeniørfirmaet Grontmij vundet opgaven om udførelse af ca. 1.700 m² nye laboratorier i en eksisterende bygning på Kolding Sygehus.
Som led i tilpasningen til den fremtidige sygehusstruktur i Region Syddanmark skal laboratoriefunktionen på Kolding Sygehus udvides. Derfor skal det eksisterende centralkøkken udvides og omdannes til moderne laboratorier.

Opgaven med at omdanne det nuværende centralkøkken til
Fakta
Omfang: 1.700 m²
Bygherre: Region Syddanmark
Arkitekt: Arkitema
Ingeniør: Grontmij
moderne laboratorier har Arkitema vundet i samarbejde med Grontmij. Arkitektfirmaet har gennem mange år udført laboratorierbyggerier. Blandt andet Fertin Pharma, Statens Serum Institut og på DTU i Lyngby.

- Også i vores igangværende sygehusprojekter som DNV Gødstrup ved Herning og Østfold Sygehus i Norge projekterer vi højteknologiske og fremtidssikrede laboratorier. Vi har derfor de nødvendige kompetencer til at omdanne Kolding Sygehus’ centralkøkken til en topmoderne laboratoriebygning, fortæller Carsten Jensen, kreativ leder hos Arkitema.

Samarbejde sikrer krav
For at sikre at den nye laboratoriebygning lever op til nutidens og fremtidens krav og funktioner, er byggeprogrammet udført sammen med en brugergruppe fra det nuværende laboratorium, der har bidraget til at opstille kravene til en moderne laboratoriebygning.

Kolding Sygehus skal i den fremtidige sygehusstruktur dække et område med omkring 300.000 indbyggere i Region Syddanmark. Det betyder en væsentlig produktionsforøgelse i forhold til i dag. Samtidig skal sygehuset tilpasses nye funktioner og patientforløb.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141