23948sdkhjf

Ny hovedentreprenør på Bryghus-projektet

Züblin A/S har overtaget det ambitiøse byggeri ved Langebro i København efter konkursramte E. Pihl & Søn. Flere tidligere Pihl-medarbejdere er tilbudt at fortsætte på byggeriet.
Efter fire ugers forhandling er Züblin A/S klar til at mande fuldt op på Bryghusprojektet og overtage ansvaret som hovedentreprenør. Kontrakten blev underskrevet den 25. oktober.

Züblin kender Bryghusprojektet særdeles godt, idet virksomheden var en af de tre, der fra starten kunne løfte opgaven og som derfor bød ind på projektet tilbage i maj 2013.

- Vi har nu fået forhandlet en kontrakt på plads, som vi kun kan være glade for. Vi har en entreprenør, som er specialist i anlægsarbejde, som længe har arbejdet i Danmark, og som er topmotiveret til at føre byggeplanen videre. Züblin er så detaljeret inde i projektet, hvilket betyder, at vi med det samme kan fortsætte, hvor vi slap, siger Peter Fangel Poulsen, projektchef hos bygherren Realdania Byg.

Byggeplan 2013-17:
Etablering af kælder: Der bores sekantpæle og rammes spuns til kældervægge. Arbejdet er planlagt til medio oktober 2013.

Kørsel af jord: i næste etape skal der udgraves og fjernes 82.000 m3 jord. Arbejdet er planlagt fra oktober til februar 2014.

Byggeri over jord: om halvandet års tid er man færdig med det underjordiske arbejde og vil begynde at bygge over terræn i foråret 2015.

Færdigt byggeri: Bryghusprojektet forventes at stå færdigt i 2017.
Han oplyser, at entreprenørskiftet medfører få mistede arbejdsdage. Züblin har allerede været på byggepladsen siden juni, hvor maskiner og mandskab som underentreprenør til Pihl var i gang med at etablere husets dybe kælder. Dette arbejde blev genoptaget efter få dage, fordi Bryghusprojektet hurtigt selv overtog kontrakten med Züblin.

Alle Pihls tidligere nøglemedarbejdere på Bryghusprojektet har fået tilbudt nye kontrakter i Züblin og fortsætter på det hold, der skal realisere byggeprojektet.

Züblin A/S blev grundlagt i Danmark i 2002 og er en del af det tysk/østrigske firma Züblin AG.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109