23948sdkhjf

Spejderprojekt til tops med fondsmidler

Nyt spejderprojekt, som omdanner 5.000 m² i Sorring Skov til et varieret aktivitetssted med trætopklatring, 100 meter svævebane og en moderne hytte, får en mio. kr. af Lokale og Anlægsfonden.
DDS-spejdergruppen "Delfinerne" fra Egå/Skæring i Aarhus Kommune har i mange år ejet en nu nedslidt og næsten ubrugelig spejderhytte i Sorring Skov i Silkeborg Kommune. Spejderhytten har i mange år gjort det muligt for aarhus-spejderne at komme væk fra byen og ud i naturen, men hytten er nu så slidt, at mange af medlemmerne ikke længere vil bruge den.

Derfor har Delfinerne arbejdet på igen at gøre deres område i Sorring Skov attraktivt. Ikke kun for gruppens egne medlemmer, men også for andre byspejdere i Aarhus og hele lokalområdet omkring byen Sorring som fx løbere, jægere og børneinstitutioner.

Projekt tager fat på at omdanne hele det 5.000 m² store område i Sorring Skov til et varieret aktivitetssted for spejdere, der i højere grad giver de ældre spejdere mulighed for at være aktive og overnatte udendørs.

Bred vifte af muligheder
Mod nord bliver en gruppe høje træer udstyret med platforme og trætop-hytter i otte meters højde. Platformene og trætop-hytterne forbindes med hinanden og med jorden med rebstiger, tove og klatrebaner. Udover klatreaktiviteter kan trætop-hytterne bruges til gruppemøder og overnatning for seks til otte børn. Fra dette område bliver der også etableret en ikke mindre end 100 meter lang svævebane.

Mod syd bliver undergrunden drænet og der etableres en mindre dam. En yderligere bearbejdning af landskabet vil give et plant græsområde til raftebygning, samlingssted og leg. Der plantes frugttræer og buske, som med tiden vil give området forskellige farver, dufte og et rigt insekt-, padde- og dyreliv.

Mod vest graves tre mindre shelters ind det stejle terræn, så åbningerne vender mod øst. Overnattende spejdere vil kunne stå tidligt op og nyde solopgangen over den nærliggende skovsø.

Ny hytte med fleksibel indretning
Det moderne spejderliv har, som dette projekt viser, behov for mere end en hytte. Men hytten er der fortsat brug for. Delfinernes nye hytte opføres på det eksisterende fundament fra den gamle hytte. Bygningen bliver på 111 m². Den bliver fleksibelt indrettet, så det store opholdsrum på 32 m² hurtigt kan indrettes som sovesal med køjer, der nemt kan slås ned. Hyttens overnatningsfaciliteter er mest tiltænkt de yngste spejdere.

Omkring hytten kommer der en 200 m² stor terrasse med udekøkken og bålplads. Hyttens konstruktion gør dele af terrassen overdækket.

I alt koster projektet 3,8 mio. kr. at opføre. Aarhus Kommune støtter projektet med 500.000 kr. Lokale og Anlægsfonden har bevilget 1 mio. kr. til projektet, som er tegnet af Baks Arkitekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094