23948sdkhjf

2.500 m² museumsprojekt i gang i Middelfart

Efter lang tids tilløb er der nu taget første spadestik til en 60 mio. kr. dyr udvidelse og ombygning af Danmarks Keramikmuseum Grimmerhus i Middelfart.
Glæden var stor, da byggeriet gik i gang på om- og udbygningen på keramikmuseet i Middelfart i uge 43.

- Det er jo et kvantespring for museet. Både at vi har fået Den Kongelige Porcelænsfabriks store museumssamling, og at vi nu kan markere os ikke bare som et lokalt og nationalt museum, men også som et internationalt museum. Det er simpelthen et spring i tid og rum som næsten ikke er til at begribe, siger Jan Horskjær Bestyrelsesformand i Grimmerhus ifølge TV2 Fyn, da første spadestik blev fejret.

Nybyggeri til 60 millioner
Byggeprojektet har været længe undervejs. Arkitektfirmaet Kjaer & Richter blev tilbage i 2009 udpeget som vinder af museumsudvidelsen. I processen er licitationen også gået om, idet entreprenørerne ikke fandt de 60 mio. kr., der er afsat til projektet, som tilstrækkelige til de ambitiøse planer.

Projektet omfatter 1.500 m² nybygning samt 1.000 m² nyindretning og omdannelse af de eksisterende, fredede bygninger ved Kongebroskoven i Middelfart.

Museumsprojektet indeholder en
De bygger det nye Grimmerhus
Byggegrubeentreprisen: CJ-Anlæg
Anlægs- og lukningsentreprisen: Kjæhr & Trillingsgaard
Tømrer- og snedkerentreprisen: Thode Tømrer & Snedker
El-entreprisen: Bravida Danmark
VVS-entreprisen: Bravida Danmark
Malerarbejder: DCM Malerfirma
underjordisk udvidelse af det eksisterende museum, og strukturen kobler sig, under terrænet mod syd, på den eksisterende sidefløj med indvendige trappe og elevatorer. Mod nord udnyttes terrænets fald ud mod Lillebælt og lader udstillingsbygningen træde ud i parklandskabet.

Kjaer & Richters projekt er udarbejdet i samarbejde med arkitekt Niels Frithiof Truelsen, Wad Landskabsarkitekter og Henry Jensen Rådgivende Ingeniører.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219