23948sdkhjf

Vision om ny bydel i Nørresundby

Over de kommende årtier kan en ny bydel med bypark, strand og femstjernet hotel vokse frem på Stigsborggrunden i Nørresundby.
Siden 2010 er der arbejdet med planer for en ny bydel på området i Nørresundby fra Limfjordsbroen og ud til Wrist, afgrænset mod nord ad Engvej, og mod syd af Limfjorden, kaldet Stigsborggrunden.

Nu gør man så klar til at løfte sløret for en helhedsplan for den nye bydel, der går under navnet Stigsborg.

- Grundlæggende er tanken at lave et byggeri, som ikke ligner noget af alt det andet, som vi ser i Aalborg. Det skal være lavere i højden, og der skal være længere mellem husene, og så skal man som køber have mulighed for at få mere indflydelse på byggeriet, siger Preben Jacobsen, tovholder i Stigsborggruppen og udlejningschef hos boligselskabet Alabu Bolig, om planerne til Nordjyske Stiftstidende.

Femstjernet hotel og egen strand
Bydelen skal over nogle årtier brede sig ud over områdets 50-60 hektar. Her skal være boliger tæt på byen, en boulevard, en bypark og en strand til området. Samtidig skulle planerne ifølge Nordjyske Stiftstidende også omfatte et femstjernet hotel i den nye bydel.

Som sikring imod den forurening, der i dag findes på området, mener gruppen bag planerne, at et særligt lag jord vil kunne gøre bebyggelse sikker. Samtidig vil jordlaget fungere som sikring imod stigende vandstand.

Visionerne og en helhedsplan for den nye bydel vil blive præsenteret senere på ugen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109