23948sdkhjf

Danmarks første multismed uddannet i Skjern

Multismeden er fremtidens smed. Det mener man på Skjern Tekniske Skole, der har udviklet uddannelsen i tæt samarbejde med en række vestjyske virksomheder.
En af de ni nye klejnsmede fra Skjern Tekniske Skole, Thorsten Dam Meldgaard, er Danmarks første multismed. Hermed har han kvalifikationer indenfor VVS- og el-områderne, som adskiller ham fra andre klejnsmede.

- Det har været hammerfedt. Jeg har fået lov at prøve en hel masse og får set de forskellige segmenter og opgaverne fra flere forskellige vinkler - og man får en masse kompetencer på en masse områder. Ulempen kan så være, at man ikke bliver så specialiseret på et bestemt område. Men det har været spændende. Jeg har været rundt på Fyn og i Jylland til staldbyggerier, været med til at renovere skolen og børnehaven i Spjald, lagt gulvvarme, været med til at skifte kedler ud og opbygge teknikskabe, fortæller Thorsten Dam Meldgaard.

Ekstra VVS, el og hydraulik
Den nye uddannelse til multismed er blevet til ved blandt andet at udvide klejnsmedeuddannelsen med fire uger ekstra på skolen samt at gøre den bredere ved at påbygge elementer fra bl.a. områderne VVS, hydraulik og el.

Muligheden for at udvide klejnsmedeuddannelsen er udviklet af Skjern Tekniske Skole i tæt samarbejde Industriens Uddannelser og ikke mindst en række vestjyske virksomheder, som efterlyste en bredere uddannet klejnsmed. Heriblandt Bork-Hemmet Smede & VVS, hvor Thorsten Dam Meldgaard er udlært.


Skjern Tekniske Skole præsenterede multismed-uddannelsen i efteråret 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078