23948sdkhjf

Nykøbing-firma bag Odsherreds største solcelleanlæg

Kaj Larsen VVS ApS fra Nykøbing Sjælland har stået for at montere det, der betegnes som Odsherred Kommunes hidtil største solcelleanlæg.
Willemoeshallen på Sjællands Odden er blevet udstyrret med i alt 294 solcellepaneler. Dermed er det kommunens største solcelleanlæg, og det vil komme til at producere cirka 69.000 kWh om året.

Anlægget på Willemoeshallen er monteret af firmaet Kaj Larsen VVS ApS, og firmaet fik rosende ord med på vejen, da anlægget blev officielt indviet den 1. november 2013. Blandt andet roste konstitueret skoleleder Anne Hylstofte håndværkerne fra Kaj Larsen for en fuldstændig problemfri byggefase.

Solceller del af større strategi
Opsætning af solcelleanlæg på udvalgte kommunale bygninger er et led i Klimastrategien for Odsherred Kommune. Med anlægget på Willemoeshallen er antallet af solcelleanlæg på kommunale bygninger i Odsherred oppe på 14, og den årlige produktion af el fra kommunens solcelleanlæg når 358.700 kWh.

Byrådet vedtog i 2010 at starte et samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening gennem en klimakommune-aftale. I forbindelse med denne aftale, er der blevet udviklet en klimastrategi, der blandt andet har det mål at nedsætte kommunens CO2-udledning, både fra kommunen selv, men også fra dens borgere og virksomheder.

Et led i at nedsætte energiforbruget, og hermed nedsætte CO2-udledningen fra kommunens bygninger, har været at få opsat solcelleanlæg på flere af kommunens bygninger. De er blandt andet sat op på Højby Hallen, Administrationscentrene i Nykøbing og Fårevejle, samt på børnehaver og skoler rundt omkring i Odsherred.

Ifølge Peter Ankarfeldt fra Ejendomme og Byggeri ved Odsherred Kommune er der dog pt. ingen aktuelle planer om nye anlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079