23948sdkhjf

Gadelys-projekt dyrere end ventet i Hedensted

El:Cons arbejde med at energirenovere gadebelysningen i Hedensted Kommune bliver 2,8 mio. kr. dyrere end ventet. Bl.a. på grund af upræcis registrering.
El:Con og Hedensted Kommune indgik i 2011 en stor aftale om drift og vedligeholdelse af gadebelysningen

Kommunens forventning var en besparelse på 27,3 mio. kr. via den 15-årige aftale. Samtidig er kommunen med aftalen garanteret en årlig besparelse på cirka 50 procent af det nuværende energiforbrug.

Læs mere: El:Con indgår aftale med Hedensted.

Opgørelsen over arbejdet for 2012-2014 viste dengang, at der blandt andet skulle udskiftes 7196 armaturer, 273 gittermaster og 385 træmaster.

Hedensted har hidtil afsat samlet 43,3 mio. kr. til projektet. Men nu viser det sig dog en smule dyrere.

Upræcis opgørelse
I hele anlægsfasen i gadelysprojektet har der været et tæt samarbejde mellem El:Con og kommunen om de løbende udfordringer i projektet. På de sidste styremøder i den afsluttende fase har El:Con fremlagt en række meromkostninger i projektet, som det ikke vurderes realistisk at løse ved at reducere de resterende planlagte lys- og masteudskiftninger.

Det har ikke være muligt at reducere antallet af tændskabe i samme omfang, som først ventet. Målet var at komme fra 498 til 180 tændskabe. Dog har det kun været muligt at reduceres det til 270 skabe.

Samtidig har fejl i registreringen af lysanlæg medført ekstraomkostninger. Det skyldes hovedsageligt to forhold; At der var flere lysmaster langs vejene end der var registreret i udbuddet, og at nye lysanlæg er opsat med flere master end der er taget ned for at opfylde den anbefalede lysdækning. Det gælder f.eks. hvor der er taget træmaster ned og opsat stålmaster i stedet, træmaster stod ofte på stor afstand.

Samlet har det medført merudgifter til energirenoveringen af gadelysanlæg på 2,8 mio. kr. Teknik- og Miljøudvalget godkendte på sit møde den. 4. november 2013 ekstrabevillingen.

De sidste udskiftninger af gadelys gennemføres i øjeblikket og projektet forventes afsluttet som planlagt første halvår i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157