23948sdkhjf

Millioner til nyt Naturhistorisk Museum

Med en donation på 250 mio. kr. har Københavns Universitet nu skaffet halvdelen af finansieringen til det nye museum.
Københavns Universitet har modtaget en bevilling på 250 millioner kr. fra Villum Fonden. Midlerne skal bruges til at skabe det nye Statens Naturhistoriske Museum ved Botanisk Have i København.

- Planerne om et nyt internationalt naturhistorisk museum i hjertet af København har taget et stort og vigtigt skridt frem mod en realisering. Takket være donationen fra Villum Fonden har projektet nu samlet 650 millioner kr. fra private fonde, Københavns Universitet og staten, siger Ralf Hemmingsen, rektor for Københavns Universitet.

Villum Fondens bestyrelsesformand, Lars Kann-Rasmussen, udtaler:

- Statens Naturhistoriske Museum er en af Danmarks allermest veldrevne kulturinstitutioner, som i mange år har arbejdet med indsamling, forskning og formidling om zoologi, botanik og geologi. Så da vi for flere år siden blev inviteret til møde på Københavns Universitet om museets storstilede byggeplaner, var vi straks lydhøre, fordi Villum Fonden i en årrække har støttet naturvidenskabelig forskning, naturen og miljøet.

Udover de allerede indsamlede midler har Københavns Universitet også søgt staten om 200 millioner kr. som en del af de igangværende finanslovsforhandlinger. Direktør for Statens Naturhistoriske Museum, Morten Meldgaard, forventer, at den endelige finansiering af projektet er på plads inden jul.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158