23948sdkhjf

Solar nedjusterer og ser fremad

Teknikgrossisten melder om negativ vækst på tre ud af koncernens fire hovedmarkeder, hvilket har gjort det vanskeligt at styrke indtjeningen.
Solar-koncernen med hovedsæde i Kolding har i årets tredje kvartal omsat for over 2,7 mia. kr. (368,3 mio. euro) og realiseret et driftsresultat (EBITA) på knap 71 mio. kr (9,5 mio. euro). Det er henholdsvis 149 mio. kr. og 16 mio. kr. laverer end samme periode i 2012.

- Kvartalet har været præget af negativ vækst på tre ud af vores fire hovedmarkeder, hvilket har gjort det vanskeligt at styrke indtjeningen. Vi tilpasser derfor stadig omkostningerne til markedsudviklingen. Lige som i Q2 genererer vi positive pengestrømme fra driftsaktivitet og har nedbragt vores gæld yderligere, udtaler koncernchef Flemming H. Tomdrup.

Udviklingen i tredje kvartal får Solar til at nedjustere forventningerne til 2013. Hvor forventningen til omsætningen tidligere lå i intervallet 1.570-1.620 mio. euro er det nu 1.530 mio. euro. Forventningen til EBITA er ligeledes nedjusteret fra den nedre del af intervallet 25-33 mio. euro til nu 18 mio. euro.

Kommuner tror på energieffektivisering
Som teknisk grossist tilbyder Solar produkter, viden og løsninger inden for el, vvs og ventilation. Koncernen ser med sit Blue Energy-koncept store perspektiver i energieffektive løsninger og de korte tilbagebetalingstider i forbindelse med tekniske installationer.

- Der kan være både et økonomisk og miljømæssigt incitament til udskiftning af ventilationsanlæg, el- og varmeinstallationer eller belysning. Vi glæder os over, at ikke mindst de danske kommuner har fået øje på potentialet for energibesparelser. Flere kommuner har fokus på energioptimering og sætter handling bag ordene, påpeger koncernchef Flemming H. Tomdrup.

Eksempelvis vil Aarhus Kommune bruge omkring 450 mio. kr. på at energirenovere kommunens bygninger, og effekten er en samlet reduktion på op til 40 procent af bygningernes CO2-udledning.

Et andet eksempel er det offentlig-private partnerskab Grøn Erhvervsvækst, der har partnere som Kolding, Vejen, Middelfart, Odense, Faaborg-Midtfyn, Assens og Nordfyn Kommuner. Formålet med partnerskabet er at skabe 300 nye job inden for byggebranchen ved at fremme udbredelsen af energieffektivt byggeri og renovering gennem øget udbud og efterspørgsel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081