23948sdkhjf

Ny direktør i Fårup Betonindustri

Som led i et naturligt generationsskifte overtager Brian Knudsen direktørposten i Fårup Betonindustri ved Randers. Han er tredje generation i familievirksomheden.
Fårup Betonindustri blev etableret i 1959 af den lokale ildsjæl og iværksætter Carlo Knudsen. I 1973 blev sønnen Flemming Knudsen indlemmet i virksomheden, mens Brian Knudsen gjorde følgeskab i 2005 for at blive klædt på til føre familieforetagendet videre. Den 1. december 2013 udnævnes han til ny direktør, og det har altid ligget i kortene.

- Lige siden jeg kan huske, var jeg med min far rundt på byggepladser om søndagen for at tjekke, om soklerne var klar til elementerne mandag morgen – det gjorde vi, mens de andre var i skoven, siger Brian Knudsen.

Den kommende direktør har stort fokus på at holde fast i den ’knudsenske’ kultur med et stærkt engagement i lokalområdet. Samtidig handler det om at udvikle virksomheden, så den er gearet til de stigende krav inden for byggeriet samt til det pressede, konjunkturfølsomme marked.

- Det handler ikke kun om familiebånd og traditioner. Vi har sammen med konsulentfirmaet Hansen Toft været igennem en grundig og omfattende strategiproces for at sikre, at generationsskiftet er lig med en holdbar og fremtidssikret løsning, fortæller Brian Knudsen.

Som ejerledet er der flere følelser med i spillet
Sammen med den yngste generations overtagelse af direktørstolen indføres en ny ledelsesstruktur, som har til formål optimere forretningsgange og produktion. Fokusområderne er blandt andet elementer, der lever op til lavenergi-krav samt fastholdelse af medarbejdere.

- Det giver ro i organisationen, at der er styr på rammerne – og at ledelsen bliver i familien. Der er få familievirksomheder tilbage i betonelementbranchen, de fleste er ejet af kapitalfonde. Når en virksomhed er ejerledet, er der flere følelser med i spillet. Man giver ikke bare sådan lige op, siger Brian Knudsen.

Fastholdelse af medarbejdere er en af grundpillerne i at drive Fårup-fabrikken, som det var tilfældet i 2009/10, hvor virksomheden var nede på en tredjedel af medarbejderstaben, uden at tjene penge.

- Der valgte vi, at se det som en investering; at bevare arbejdspladserne og dermed de gode, dygtige kompetencer, som gør os til dem, vi er, forklarer direktøren.

Og det gav øjensynligt pote, for i skrivende stund er Fårup Betonindustris ordrebeholdning historisk høj med cirka 60 mio. kroner. Ordrerne omfatter blandt andet betonelementer til Randers Svømmebad, Aabenraa Sygehus og Skejby Sygehus.

Generationsskiftet markeres med en reception på Fårup Betonindustri den 3. december fra 14 til 17.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098