23948sdkhjf

10-etager på højkant?

Ifølge Nordjyske Tidende er et forslag om et nyt højhus i Hjørring er på vej.
Kommunen har netop lagt forslaget ud i en to ugeres foroffentlighedsfase, hvor man beder om kommentarer og ideer fra borgerne. Senere skal der udarbejdes lokalplan.

Det er HP-gruppen i Harken, der ejer grunden mellem Skatteforvaltningen og Hjørring Boligselskabs boliger på Åstrupvej. Højhuset bliver ligeså højt som siloen på den anden side af vejen, der rummer Vækstcentret, skriver Nordjyske videre.

Udvalget for teknik og miljø ser positivt på det.

- HP-gruppen har ret til et bygge en firetagers boligblok, der ligner den Hjørring Boligsselskab har rejst, men det vil blive et meget tæt byggeri. Hvis vi i stedet stiller blokken på højkant, så bliver der mere luft og langt færre skyggegener for naboerne, siger udvalgsformand, Ole Ørnbøl (S) til Nordjyske.

- Vi regner med at det bliver ejerlejligheder, men afviser ikke helt andelsboliger, siger Søren Pedersen.
Selvom HP-gruppen ejer grunden og dermed muligheden for at bygge en boligblok næsten magen til Hjørring Boligselskabs blok, så huer tanken ikke Søren Pedersen.

- Hvis vi bygger en boligblok magen til boligselskabets, så bliver afstanden fra gavlen til Åstrupvej kun 12 meter. Det er fint for et parcelhus, men det bliver for tæt på, når det er en fireetagers boligblok, der ligger lige ved siden af en anden fireetagers blok, siger Søren Pedersen.

- Da vi lavede åstedsforretning i forbindelse med den nye rundkørsel ved Kvægtorvet, så jeg det for mig: rejs blokken op i stedet. Så får man en høj og slank profil, der vil skabe mere balance i forhold til siloen.


Eksisterende VCN bygning

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078