23948sdkhjf

Dansk Standard overtager ETA-Danmark

[i]Danske producenter af byggevarer får nemmere muligheder for at få deres produkter godkendt efter, at Dansk Standard fra årsskiftet har overtaget ETA-Danmark A/S i forbindelse med en udbudsrunde.[/i]

Kompetencer inden for godkendelse af byggevarer samles med Dansk Standards overtagelse af ETA-Danmark. Det giver nemmere adgang til det europæiske marked for byggevarerproducenterne.
ETA-Danmark var frem til årsskiftet et statsligt aktieselskab under Erhvervs- og Byggestyrelsen og varetager de europæiske tekniske godkendelser af byggevarer (ETA) i Danmark.

Med overtagelsen samles alle de danske kompetencer inden for godkendelse af byggevarer et sted, og Dansk Standard lægger vægt på, at den med overtagelsen kan fungere som totalleverandør af mærknings- og certificeringsordninger til byggeriet.

Dansk Standard og ETA-Danmark tror, at det vil lette vejen til det europæiske marked for de danske producenter af byggevarer, at alle kompetencer inden for godkendelse af byggevarer nu er samlet et sted.

Den holdning deler de med producenterne selv i Byggematerialeindustrien.

- Det vil være en administrativ lettelse, fordi du nu kun skal henvende dig et sted som producent for at kunne dokumentere, at dine produkter lever op til reglerne.

Det vil skabe en større sammenhæng med hele det europæiske arbejde, fordi Dansk Standard i forvejen sidder med hele det europæiske standardiserings-arbejde, siger chefkonsulent hos Byggematerialeindustrien Jens Nørgaard.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094