23948sdkhjf

Plastkomposit erstatter stål

[i]Fem års udvikling og samarbejde mellem Fiberline Composites i Kolding og tyske Schöck Bauteile har nu ført til et helt nyt byggemateriale.[/i]
Fremtidens betonkonstruktioner vil i langt mindre grad end hidtil indeholde stålarmering.

De fem års udviklingsarbejde har ført til præsentationen af et nyt plastbaseret armeringsmateriale til erstatning for stål, som med sin styrke åbner helt nye konstruktionsmetoder ved betonstøbning, og som undgår en del af de ulemper, der har været ved at bruge stål og beton sammen.

- Vi har døbt barnet Combar, og det løser på én gang flere problemer der har plaget betonkonstruktioner og givet dem et dårligt ry, siger Nikolaus Wild, administrerende direktør for Schöck Bauteile GmbH i Baden-Baden, som sammen med Fiberline Composites i Kolding har udviklet det nye system.

Nyudviklingen overvinder problemer i betonkonstruktioner, som traditionel stålarmering har haft, nemlig en stor bestandighed overfor korrosion og en lavere termisk og elektrisk isoleringsevne.

Også balkonkonstruktioner, hvor traditionel armering giver kuldebroer, er et vigtigt område, på grund af det nye produkts lave varmeledningsevne, og i hospitalsbyggerier sikrer plastkomposittens elektromagnetiske transparens og magnetiske neutralitet, at elektronisk udstyr ikke forstyrres.

For fabrikant Henrik Thorning fra Fiberline Composites er produktet en tilfredsstillende afslutning på en stor og kompliceret udviklingsproces.

- Uden kombinationen af Schöcks knowhow inden for beton og armering og vores kompetence inden for kompositmaterialer og procesudvikling ville det nybrydende produkt aldrig have set dagens lys, og vi ser frem til den fortsatte udvikling.

I den strategiske alliance er Fiberline Composites ansvarlig for produktionen af det nye Combar-armeringssystem, mens Schöck står for teknik og markedsføring.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109