23948sdkhjf

Nyt teater i Hjørring flytter busterminalen

I forbindelse med opførelsen af Vendsyssel Teateroplevelseshus i Hjørring på den nuværende rutebilstation, flyttes busserne i løbet af 2014 til området øst for Hjørring Station.
Fra af marts 2014 og et godt stykke ind i efteråret vil der blive arbejdet på en ny busterminal i Hjørring.

Den nuværende rutebilstation er ikke tidssvarende, og formålet med at etablere en ny er at få en tidssvarende og sammenhængende trafikterminal, som kan være med til at skabe et effektivt kollektivt trafiksystem. På sigt er målet at øge antallet af rejsende, som vælger bussen, toget og cyklen frem for bilen.

Samler tog, bus og taxi
Busterminalen udformes med
Projektets tidsplan
• Marts 2014: Anlægsarbejdet går i gang
• August 2014: Terminalen er klar til brug
• Efterår 2014: Bil og cykelparkering etableres
Ø-perron med plads til 4 perronafsnit hver med plads til 2 busser. Øen er overdækket med et halvtag og vil være forsynet med elektroniske informationstavler.

Udenfor selve terminalområdet etableres der umiddelbart øst for områdets udkørsel en buslomme i sydsiden af Parallelvej med plads til to busser. I terminalområdet etableres der 4 taxiholdepladser langs fortovet ud mod Banegårdspladsen.

Ved udkørsel via det signalregulerede kryds Brinck Seidelins Gade/Parallelvej får bus og taxi egen fase i signalanlægget.

I området vest for stationsbygningen etableres plads for busser som har behov for længere ophold inden næste afgang fra terminalen.

Flere p-pladser til biler og cykler
Øst for busterminalen udbygges det eksisterende P-område til 58 P-båse til kort- og langtidsparkering med tilhørende ”Kys & kør” facilitet.

Det er afgørende for passagerflowet omkring busterminalen, at der skabes gode rammer og faciliteter for de rejsende, der ankommer eller fortsætter deres rejse på cykel. I dag er der i alt ca. 350 cykelparkeringspladser - dette antal øges til ca. 430 pladser, hvoraf ca. 200 etableres som overdækkede cykelparkeringspladser i 2 etager.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094