23948sdkhjf

Optimisme i Byggemateriale- industrien

[i]BI's konjunkturstatus viser fortsat optimisme i byggematerialeindustrien. Ordrebeholdningen er højere end normalt, og en overvejende del af branchens virksomheder forventer fremgang i produktionen i det kommende kvartal.[/i]

Optimisme i ByggematerialeindustrienErhvervstilliden i byggematerialeindustrien er fortsat høj, men efter et års fremgang i forventningerne i byggematerialeindustrien er der tegn på en let opbremsning.

Et flertal på 9 procent af virksomhederne har positive forventninger til udviklingen i dette kvartal mod et flertal på 12 procent for et kvartal siden.

Set over en fem års periode er optimismen fortsat udtalt, idet man skal helt tilbage til 1998 for at finde tilsvarende optimisme.

En stor overvægt på 16 procent af virksomhederne forventede ved 1. kvartals start fremgang i produktionen. Produktionsforventingerne er dermed forbedret svagt i forhold til forventningerne et kvartal tidligere.

Hvor produktionsforventningerne således bliver fortsat mere positive, er virksomhedernes forventningerne til beskæftigelsen faldet markant, og mange virksomheder forventer at kunne øge produktionen uden samtidig at øge beskæftigelsen.

Ordresituationen tegner sig fortsat ret positiv i byggematerialeindustrien, men set i forhold til kvartalet før, er der tale om en afmatning.

På helt tilsvarende vis har vurderingen af ordrebeholdningen udviklet sig positivt siden medio 2003 og frem til tredje kvartal 2004, hvor der var et flertal på 19 procent, som vurderede ordrebeholdningen positivt. Dette flertal er dog nu reduceret til 13 procent.

Samlet er der altså fortsat en positiv vurdering af såvel ordrebeholdning som ordretilgang, men optimismen er aftaget en anelse gennem det sidste kvartal.

Kilde: Byggematerialeindustrien http://www.bi.di.dk

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11