23948sdkhjf

Ny udgave af SBi-anvisning om træ konstruktioner

[i]Ingeniører, bygningskonstruktører og studerende har gennem mange år brugt anvisninger fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) til at udforme og dimensionere trækonstruktioner.[/i]

Ny udgave af SBi-anvisning om trækonstruktionerSBi har netop udgivet en ny udgave af Trækonstruktioner – Beregning (SBi-anvisning 210). Den behandler materialer til trækonstruktioner og beregning af sædvanlige elementer og konstruktioner, og erstatter anvisning 193 fra 2000.

Den nye anvisning har justeret en lang række formler og tabeller efter den seneste udgave af trænormen (DS 413) med tillæg.

Anvisningen har et nyt afsnit om systemeffekter. Systemeffekter optræder i konstruktioner hvor svigt i de enkelte konstruktionsdele ikke nødvendigvis fører til svigt i den samlede konstruktion, og der derfor kan stilles lempeligere krav til de enkelte konstruktionsdele.

Den nye anvisning giver desuden en mere grundig behandling af spærkonstruktioners stabilitet, ligesom beregningsmetoderne for normalkraftpåvirkede konstruktionsdele er forbedret.

Flere nye træbaserede produkter er ligeledes taget med i anvisningen.

Kilde: Statens Byggeforskningsinstitut

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109