23948sdkhjf

Pressemeddelelse fra ISOVER

[i]Aalborg Sygehus’ radiologiske afdeling har længe haft brug for mere plads til sit avancerede scannerudstyr.[/i]
Men det vigtige hospitalsafsnit kan ikke holde lukket, fordi der skal bygges om. Derfor var det vigtigt, at et nyt tag hurtigt kunne komme på plads, da den to etager høje bygning skulle udvides med en ekstra etage.

Midtjysk Tagpap-Service er netop ved at være færdiggøre det nye tag på hospitals-afdelingen, som har været i drift i hele ombygningsperioden.

For entrepriseleder Jens Kristensen var det oplagt at vælge den lette og trædefaste ISOVER Taurus, da han skulle i gang med at isolerere de 1.200 kvadratmeter tag.

- ISOVER Taurus er den perfekte løsning til et tag som det her. Vi lægger tagpappen direkte på isoleringen. Det hele kan udføres i én arbejdsgang, og der er ingen træ i konstruktionen, som kræver ventilering. Samtidig er ISOVER Taurus lettere at håndtere, end mange andre isoleringsprodukter, så arbejdet går hurtigt, siger Jens Kristensen.

Aalborg Sygehus Fast underlag gør det nemt

Hospitalsbygningens nye tag bygges op med 60 millimeter ISOVER Tag-underlagsplade, dampspærre og fald opbygget af ISOVER Tagunderlagskiler med fald 1:40 og ISOVER Modfaldskiler i skotrenderne.

Til slut lægges 90 millimeter ISOVER Taurus, som skrues fast i stålkonstruktionen. Taurus pladerne er så trædefaste, at man uden videre kan gå på dem under udlægningen og det efterfølgende arbejde med at svejse tagpap på.

- ISOVER Taurus er meget behagelig at arbejde på, fordi den er så hård og stabil. Det faste underlag gør det samtidig nemt at svejse tagpappen sammen. På et blødere underlag skal man hele tiden sikre sig, at der ikke opstår rynker i pappen. Det behøver man ikke bekymre sig om med Taurus, siger Jens Kristensen.

Ergonomisk at arbejde med

Selv om ISOVER Taurus har en bedre isoleringsevne, vejer den mindre end lignende mineraludsprodukter. Og det er en forskel, som kan mærkes, når det handler om at isolere 1.200 kvadratmeter tag.

- Det giver en lettere og mere ergonomisk arbejdsgang for tagdækkerne. De lette plader skåner ryg og led, siger Jens Kristensen.

Entreprenørvirksomheden og hospitalet får også glæde af det lette isoleringsmateriale, idet det sætter fart på byggeriet.

- Det er helt klart en fordel, pladerne er så lette, at de kan håndteres af en enkelt mand. Arbejdet går betydeligt hurtigere, når en tagdækker kan gå for sig selv og udlægge isolering, i stedet for at man skal gå flere oveni hinanden, siger Jens Kristensen, som foruden de mange håndfaste fordele ved ISOVER Taurus er glad for den service, der følger med leveringen.

- Jeg møder altid velvilje og fleksibilitet hos ISOVER lige fra tilbud til levering. Og tingene bliver altid leveret til den rigtige tid, på det rigtige sted, med den rigtige bil eller den rigtige kran, slår Jens Kristensen fast.

Optimal isoleringsevne

ISOVER Taurus har som det eneste produkt af sin art en lambdaværdi på hele 37 mW/mK. Det fås i tykkelserne 90, 125, 140 og 175 millimeter, i standardlængden 120 centimeter og standardbredden 90 centimeter, der passer til bredden på en rulle tagpap.

Pladerne er altid 100 procent retvinklede, hvilket gør samlingerne helt tætte, så der ikke opstår sprækker i isoleringslaget.

ISOVER Taurus kan både anvendes som ét-lagsløsning eller som øverste lag i flerlagsløsninger ved udvendig isolering af tagkonstruktioner.

De kan udlægges på underlag af beton, letbeton, profilerede stålplader, træ samt eksisterende tagflader.

Kilde: ISOVER

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141