23948sdkhjf

Beskæftigelsen stiger i 2005

[i]De private virksomheder forventer en markant forbedring i beskæftigelsen i 2005 sammenlignet med året før.[/i]
Det viser en ny undersøgelse fra Institut for Konjunktur-Analyse.

Hvert år siden 1989 har IFKA i januar måned interviewet 600 private virksomheder om deres beskæftigelsesforventninger i det nye år. Forventningerne til udviklingen i 2005 er de mest positive siden 2001.

IFKA har interviewet den personaleansvarlige på 600 virksomheder der er udvalgt så de er repræsentative for arbejdsstyrken på det private erhvervsliv, bortset fra landbrug og mindre detailhandel der ikke indgår i undersøgelsen.

37 pct. af virksomhederne forventer fremgang i beskæftigelsen, 8 pct. forventer tilbagegang. De øvrige regner med uændret beskæftigelse i 2005.

Netto er det således 29 pct. der forventer fremgang i beskæftigelsen. I hvert af de foregående tre år har der netto kun været omkring 20 pct. der har forventet fremgang.

Det er serviceerhvervene, handel, transport og øvrige brancher der ser mest positivt på udviklingen. Industrivirksomhederne derimod er forbeholdne selv om der også her er flere der venter fremgang end tilbagegang.

De nye tal bekræfter tendensen i IFKA´s konjunkturrapport fra december 2004, der sammenlignet med året før viste en markant forbedring af lønmodtagernes forventninger til beskæftigelsesudviklingen på egen arbejdsplads.

Kilde: IFKA

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094