23948sdkhjf

Herning får ny sø

Herning Kommune udbyder i denne tid nogle af byggegrundene ved grundvandssøen, Fuglsang Sø på 28 hektar, hvor der skal bygges 500 boliger i en grøn parkby.
Herning Kommune udbyder i denne tid nogle af byggegrundene ved grundvandssøen, Fuglsang Sø, hvor der skal bygges 500 boliger i en grøn parkby.

Der skal være boliger på søens vestbred. Nye, spændende kvalitetsboliger, som vil få en helt exceptionel beliggenhed direkte ned til søen.


Det første udbud omfatter 27-36 boliger i to-tre etages rækkehuse, 10 boliger i to etages dobbelthuse, 15-25 boliger i tre etages punkthuse og 50-60 boliger i fire-fem etages etagehuse.
For at sikre søudsigt bliver søen trukket ind mellem den tæt-lave-bebyggelse i kiler – hvilket også giver mere kajplads. Etagebyggeriet langs promenaden mod syd bliver placeret på skrå, så der bliver søudsigt fra alle lejligheder og grønne kiler mellem bygningerne.


På østbredden anlægges fælles, rekreative naturområder og en badestrand. Det er desuden planen at bruge overskudsjord fra udgravning af søen til at danne et klitlandskab bagved stranden.
Syd for strandområdet bliver der et areal, der kan bruges til byferie og syd herfor igen kan der oprettes en campingplads med campinghytter mv.
De overordnede linier i projektet er udarbejdet af landskabsarkitekt Jeppe Aagaard Andersen. Detailplanlægningen er udført af Herning Kommune i samarbejde med en række eksterne rådgivere.

Kilde: Herning Kommune

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109