23948sdkhjf

Randers gør klar til at bygge plejehjem til 75 millioner

Fra januar og året ud skal der udarbejdes et egentligt projekt for Fremtidens Plejehjem med 40-50 boliger, der kan blive opført i 2015.
Et nyt plejecenter i Randers, Fremtidens Plejehjem, skal erstatte Gudenåcentret og Dragonparken, der ikke længere er tidssvarende. Randers Byråd vedtog den 25. november at sætte gang i en proces, for at udvikle dette Fremtidens Plejehjem. Fra Januar til december 2014 skal der udarbejdes et egentligt projekt, der kan blive opført året efter.

Læs mere: Planer om 'fremtidens plejehjem' i Randers.

Udgangspunktet for tankerne om det nye plejehjem er ønsket om at gøre det bedre og billigere, vil det nye plejehjem skulle kunne minimere energiforbruget og via intelligent teknologi og innovative løsninger på indretningen af lejlighederne, mindske antallet af ansatte pr. beboer. Der skal være tale om en ny måde at tænke indretning og design af teknologiske løsninger til hjælp i hverdagen.

Inspirationen kan hentes fra kollektivtanken og det at bo sammen i et nærområde, hvor der er tryghed og liv via andre beboere og de faciliteter, der kan tænkes ind i et sådant byggeri.

OPP med i overvejelserne
Det vurderes at en samlet pris for opførelsen af Fremtidens Plejehjem vil blive 75 mio. kr. Hvordan byggeriet finansieres og om det eventuelt skal ske i et offentligt privat partnerskab skal afgøres som en del af projektudarbejdelsen.

Sundhed- og ældreforvaltningen nedsætter i begyndelsen af det nye år den arbejdsgruppe, der skal være med til at udvikle projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094