23948sdkhjf

Kræver bevågenhed

Danmark står foran store udfordringer, der kræver politisk vilje og handling. Derfor er det nu helt oplagt at regeringen, efter valgkampen, kommer i gang med de nødvendige reformer.
Danmark står foran store udfordringer, der kræver politisk vilje og handling. Derfor er det nu helt oplagt at regeringen, efter valgkampen, kommer i gang med de nødvendige reformer.

Sådan lød det fra Jørgen S. Hansen, formand for Trælasthandlerunionen (TUN ), på TUN’s årsmøde i Nyborg den 10. februar.

Formanden ønskede, at den nye regering hurtigst muligt bringer forskningsindsatsen op på tre procent af BNP, sådan som EU-landenes regeringer har forpligtet sig til.

Samarbejdet mellem privat og offentlig forskning skal styrkes, og forskningen på byggeområdet skal mindst bringes op på niveau med andre brancher.

- Alt det skal vi gøre, inden vi tvinges til defensive reaktioner på en tilspidset international konkurrence. Desuden må og skal den offentlige strukturreform munde ud i højere produktivitet i den offentlige sektor og bedre udnyttelse af samfundets ressourcer, end det sker i dag, sagde Jørgen S. Hansen.

Uddannelsesområdet fik også nogle ord med i beretningen. Et kompetence- og kvalitetsløft hele vejen igennem det danske uddannelsessystem er påkrævet, mente formanden.

- Når vi ikke kan arbejde billigere, må vi arbejde bedre, og her er uddannelsessystemet et af de absolut vigtigste våben, påpegede Jørgen S. Hansen.

I øvrigt var det optimistiske toner med hensyn til udviklingen i bygge-sektoren, der prægede formandens beretning.

- Vi har taget hul på et år, hvor vi må forvente en bedring i aktivitetsniveauet. Eksempelvis fortæller konjunkturbarometeret for byggesektoren, at virksomhederne forventer højere aktivitetsniveau i de første måneder af 2005 end i samme periode sidste år, sagde Jørgen S. Hansen.

Formanden tilskrev blandt andet forårspakken æren for den positive udvikling.

Kilde: TUN

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11