23948sdkhjf

220 mio. kr. til et løft af handicapboliger

Der bygges nu flere nye boliger til mennesker med handicap og eksisterende boliger renoveres.
Der bygges nu flere nye boliger til mennesker med handicap og eksisterende boliger renoveres.

- Boligstandarden skal op for de mange mennesker med handicap, som bor for dårligt, siger socialminister Eva Kjer Hansen (V).

Der er omkring 8.000 amtskommunale botilbud til mennesker med handicap. Men standarden er ikke altid god nok. Der er f.eks. under halvdelen, der har eget bad og toilet.

- Samtidig med, at boliger generelt er blevet bedre, har vi også brug for et løft af boligerne på handicapområdet. Det var tanken, da satspuljepartierne i 2003 besluttede at give et løft til hele området, siger socialminister Eva Kjer Hansen.

I alt 546 mio. kr. går til at forbedre standarden og gøre boligerne til personer med handicap tidssvarende. Sidste år fordeltes 150 mio. kr. og i år er det altså 220 mio. kr., som udmøntes. Puljens sidste midler fordeles næste år.

- Pengene falder på et tørt sted. Nogle mennesker med handicap har længe boet i for små boliger eller boliger uden bad. Og der er brug for at tænke nyt, så f.eks. bofællesskaber også bliver en mulighed, siger socialministeren om støtten til det amtskommunale område.

16 ansøgere over hele landet får nu penge til 369 nye boliger og ombygning af 28 eksisterende botilbud. Samtlige amter, der har søgt puljen, har fået tilsagn til mindst et af deres projekter.

Den næste ansøgningsfrist til puljen er 1. oktober 2005.

Pressemeddelelse fra Socialministeriet

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Anlægsloft hæves med 800 millioner
Ny frontperson i Rådet for Bæredygtigt Byggeri
Lynetteholm kører videre med kendt duo
Vil bygge tårn på 21 etager i Esbjerg
Trods underskud: Ejendomskæmpe holder fast i forventningerne
LM Byg vinder tredje vandværk på fire år
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125