23948sdkhjf

IT integreret i bygningerne

Informationsteknologien bliver integreret i bygningerne ved genopbygningen af Møllevangskolen.
Informationsteknologien bliver integreret i bygningerne ved genopbygningen af Møllevangskolen. Interaktive computerskærme i gulvet giver nye muligheder for leg og læring.

Skolens tre nye centrale torveområder bliver udstyret med interaktive vidensbrønde. Fra en brønd under gulvet projiceres et computerbillede op på gulvfladen, som er udstyret med teknologi, der gør den i stand til at registrere position og bevægelse. På den måde skabes et interaktivt gulv, der kan bruges i undervisningen.


NCC er i fuld gang med at realisere det projekt, der vandt totalentreprise-konkurrencen om den bedste genopbygning af skolen.

Et projekt som er udarbejdet af NCC, Arkitema og Ingeniørfirmaet Viggo Madsen i fællesskab.Teknologien – hardware og software – til vidensbrøndene skal løbende udvikles i samarbejde med blandt andet Center for Interactive Spaces og Innovation Lab Katrinebjerg.

Den nye Møllevangskole bliver en grøn byskole med et åbent miljø, mange planter og god udsigt og adgang til de nærliggende grønne områder. I den gamle midterfløj er NCC i gang med at fjerne murene mellem de tidligere fag- og klasselokaler, for at give plads til indretningen af åbne administrations-lokaler, klasselokaler og torveområde med vidensbrønd for de ældste elever.

Fakta om Møllevangskolen:

Beliggenhed: Møllevangs Allé 20, 8210 Århus V
Bygherre: Århus Kommune
Totalentreprenør: NCC Construction Danmark A/S
Samlet anlægssum, nybyg og renovering: 44 mio. kr.
Forventet anlægssum, vidensbrønde: 2,2 mio. kr.
Arkitekt: Arkitema K/S
Rådgivende ingeniør: Viggo Madsen A/S
Samlet byggeri: 7.200 kvadratmeter
Heraf nybyggeri: 3.125 kvadratmeter
Byggeperiode: Oktober 2004 til november 2005

Kilde: NCC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095