23948sdkhjf

Kuldebroer reduceres markant i nye vinduer

Storke Vinduer A/S udskifter metalprofiler i vinduer med en ”Varm kant”, der både mindsker kuldebroerne og dugproblemer.
Storke Vinduer A/S udskifter metalprofiler i vinduer med en ”Varm kant”, der både mindsker kuldebroerne og dugproblemer.

Selv de mest energibesparende vinduer har hidtil haft den skavank, at metalprofilerne mellem glaslagene danner kuldebroer i vindueskanterne, fordi det varmeledende metal leder varmen ud og kulden ind.

Fra årsskiftet gør Storke Vinduer A/S der ligger i Farsø, noget ved problemet, ved simpelthen at fjerne metalprofilerne fra vinduernes glas. I stedet vil alle vinduer fremover blive leveret med afstandsprofiler i såkaldt ” Varm kant ” – et kunststofmateriale, der stort set ikke er varmeledende.

Med ”Varm kant ” undgår forbrugerne, at der dannes dug indvendig på ruderne, ligesom de slipper for det genskær, som sollyset kan sende via det blanke metal.

En anden markant fordel ved den nye konstruktion det er, at kunststoffet er så meget bedre end de traditionelle metalprofiler, at der kan opnås besparelser på varmeforbruget. Hvor stor denne besparelse bliver vil altid være individuelt – og i høj grad afhænge af , om der er tae om enketfagsvinduer eller vinduer med flere fag.

Kilde: Træ og Industri, februar 2005.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079