23948sdkhjf

Ny visionær bydel på Bryggen Syd

NCC Property Development A/S, Københavns Havn A/S og Nordkranen A/S/ The Carlyle Group står bag den helhedsplan, som Københavns Bygge- og Teknikudvalg forventes at behandle den 6. april 2005.
NCC Property Development A/S, Københavns Havn A/S og Nordkranen A/S/ The Carlyle Group står bag den helhedsplan, som Københavns Bygge- og Teknikudvalg forventes at behandle den 6. april 2005. Planerne omfatter en helt ny bydel med blandt andet en ny badestrand.

Grønt og blåt på kanten af byen

Sådan sammenfatter NCC Property Development A/S, Københavns Havn A/S og Nord¬kranen A/S The Carlyle Group den fremlagte helhedsplan for Bryggen Syd, området syd for Islands Brygge, der strækker sig over et mere end 160.000 m2 stort grundareal.

Sammen med danske og hollandske arkitekter ønsker konsortiet over en årrække at omdanne det nedslidte og forurenede industriområde til en mangfoldig bydel med lejligheder, butikker, kontorer og helt egen identitet.

Vedtages indstillingen til udarbejdelsen af en lokalplan for helhedsplanen, vil området i faser over de næste ti år således blive omdannet til en selvstændig bydel med varieret byg¬geri, en ny vig med egen badestrand, store rekreative, grønne områder – kun få minutter fra det inderste af København.

Nye linjer på havnefronten

Arkitekturen i helhedsplanen gør op med den kassetænkning, der præger Københavns havnefront. Især variationen mellem høje og lave bygninger samt mange åbne gaderum skal sikre en dynamisk bydel.

”Byens arkitektur skal afspejle, at København er en international metropol. Derfor ønsker vi at skabe nogle bygningsformer, der giver variation og dynamik til området og udfordrer resten af byen,” udtaler samarbejdspartnerne bag helhedsplanen og understreger, at planen indeholder muligheder for et miks af mange boligtyper fra ejerlejligheder til andelsboliger og lejelejligheder.

Milliardinvestering

Den samlede investering i Bryggen Syd forventes at blive på mellem seks og otte milliarder – penge, der finansieres af samarbejds-partnerne.

Kilde: Bryggen Syd

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078