23948sdkhjf

Skæv søgning efter praktikpladser

Vil man være smed, industritekniker, VVS-installatør, bager eller slagter er der gode muligheder for at finde en praktikplads.
Vil man være smed, industritekniker, VVS-installatør, bager eller slagter er der gode muligheder for at finde en praktikplads.

Omvendt er det væsentlig sværere, hvis man søger inden for populære fag som træfagene, automekaniker, design, IT-support, kontor og datafagtekniker.

Det viser et rundspørge, som ArbejdsMarkedsPolitisk Agenda har foretaget blandt 15 af de større erhvervsskoler fordelt rundt i landet.

Øget faglig mobilitet kunne hjælpe på den mangel på praktikpladser, som visse uddannelser oplever.

Nogle uddannelser er nemlig meget efterspurgte og har mange unge til at konkurrere om pladserne, mens andre uddannelser sagtens kunne tage flere elever og også give dem en praktikplads.

- Større villighed til at være faglig mobil ville hjælpe på praktikplads-situationen. Men det er ikke så enkelt. Hvis de unge først har lagt sig fast på en uddannelse, kan de være svære at flytte. Og mode og mediernes fokus betyder også meget for valget. For tiden kan vi se, at bygge- og anlægsfag er meget søgt, og det kan blandt andet skyldes de mange boligprogrammer, hvor håndværkere optræder, siger Ole Ervolder, teamleder på Aalborg tekniske skole.

I installatørernes forening TEKNIQ, der blandt andet organiserer vvs-mestrene, er uddannelseschef Jens Høffner meget opmærksom på, at faget skal tænke utraditionelt for at tiltrække tilstrækkeligt med unge.

- Vi har mange forskellige tiltag i gang, der skal øge kendskabet til faget og udstrække rekrutteringsgrundlaget. Vi har f.eks. et forsøg i Odense med en studentervej, hvor unge med en studentereksamen kan få overført merit til vvs-uddannelsen og dermed bruge mindre tid på uddannelsen. Desuden arbejder vi sammen med produktionsskolerne om en mere praktisk vej for nogle unge til starten på en vvs-uddannelse, siger han.

Fakta:

Fag med mange praktikpladssøgende:
Tømrer, automekaniker, designfag, IT-support, datafagteknikker og kontor.

Fag, hvor der er mangel på elever:
Smed, vvs-installatør, industriteknik, bager, slagter og struktør.

Kilde: DA

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Anlægsloft hæves med 800 millioner
Ny frontperson i Rådet for Bæredygtigt Byggeri
Lynetteholm kører videre med kendt duo
Vil bygge tårn på 21 etager i Esbjerg
Trods underskud: Ejendomskæmpe holder fast i forventningerne
LM Byg vinder tredje vandværk på fire år
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25