23948sdkhjf

Udskriver konkurrencer om de nye sommerhus- udstykninger

De landskabelige herlighedsværdier bør bevares, når der udlægges nye sommerhusområder.

Udskriver konkurrencer om de nye sommerhusudstykninger

De landskabelige herlighedsværdier bør bevares, når der udlægges nye sommerhusområder.

Dette fremgik af et pressemøde, som miljøminister Connie Hedegaard (K) afholdt i forbindelse med offentliggørelse af, hvilke kommuner, der har fået andel i den sommerhuspulje, som regeringen har udbudt i håb om at skabe fornyet økonomisk vækst i betrængte udkantsområder.

Konkurrencer og idékatalog

Arkitektforeningen og Fonden Realdania vil tilbyde kommunerne hjælp til udformning af de sommerhusudstykninger, der de kommende år skal placeres i det danske sommerland.

Direktør i Akademisk Arkitektforening, Bente Beedholm udtaler:

- Det er afgørende, at der skabes unikke sommerhusområder, som er i harmoni med en egns landskabelige og bygningskulturelle særpræg. Kun derved kan man sikre, at eksisterende herlighedsværdier bevares.

Direktør i Fonden Realdania Hans Peter Svendler udtaler:

- Vi finder det yderst vigtigt gennem disse konkurrencer at få kvalificerede bud på, hvordan sommerhusbebyggelser kan indpasses i følsomme landskaber, så de landskabelige værdier bevares bedst muligt.

Når konkurrencerne er afsluttet skal der udarbejdes et idékatalog, som kan være til inspiration også for de øvrige kommuner, der skal i gang med at udbygge deres sommerhusområder.

Nye spændende sommerhusområder

Akademisk Arkitektforening og Fonden Realdania har indgået partnerskab, så konkurrencerne kan udskrives uden større udgifter for de involverede kommuner.

Projektet gennemføres i øvrigt i tæt samarbejde med Skov- og Naturstyrelsen og er en opfølgning på Akademisk Arkitektforenings høringssvar i 2004, hvor man advarede imod tilfældigt udformede ”sommerhustæpper” i de sårbare kystnære områder.

Kilde: Realdania

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062