23948sdkhjf

Ude af engelsk mareridt

Danmarks største entreprenørkoncern er efter flere års mareridt vågnet op og kan nu koncentrere sig om at tjene penge på bygge- og anlægsmarkedet.
Danmarks største entreprenørkoncern er efter flere års mareridt vågnet op og kan nu koncentrere sig om at tjene penge på bygge- og anlægsmarkedet.

Et enkelt byggeri af en cementfabrik i Buxton i England har givet MT Højgaard gevaldige økonomiske øretæver, fordi det kom helt ud af kontrol med ekstraarbejder, lange forsinkelser, oversvømmelser og andre forstyrrelser.

Fabrikken blev afleveret til bygherrren sidste år og fungerer nu efter hensigten. Men i kølvandet opstod en række økonomiske krav fra blandt andre den britiske entreprenør M J Gleeson.

MT Højgaards ledelse har på intet tidspunkt ville fortælle omverdenen, hvor meget, der er tabt på Buxton-projektet, men nu har koncernen i hvert fald indgået en endelig aftale med de engelske partnere, således at Buxton-projektet ikke kan give MT Højgaard nye ubehagelige overraskelser.

Buxton var årsag til, at MT Højgaard i 2002 fik et underskud på næsten 400 mio. kr. og at resultaterne har været magre de efterfølgende år.

På trods af at koncernens omsætning sidste år faldt med otte pct. til 7,4 milliarder kr., blev driftsresultatet forbedret med 75 pct. til 87 mio. kr.

MT Højgaards største hovedforretningsområder Anlæg og Byggeri har begge haft pæn fremgang i resultaterne sidste år.

Efter et par år med faldende omsætning regner MTHs ledelse i år med vækst i salget, så omsætningen igen når op på otte milliarder. Og resultatet før skat ventes at runde de 100 mio. kr. mod 71 mio. sidste år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Anlægsloft hæves med 800 millioner
Ny frontperson i Rådet for Bæredygtigt Byggeri
Lynetteholm kører videre med kendt duo
Vil bygge tårn på 21 etager i Esbjerg
Trods underskud: Ejendomskæmpe holder fast i forventningerne
LM Byg vinder tredje vandværk på fire år
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11