23948sdkhjf

Nye tiltag inden sommerferien

Den 17. marts 2005 har parterne bag Statikerordningen holdt møde med Erhvervs- og Byggestyrelsen.
Den 17. marts 2005 har parterne bag Statikerordningen holdt møde med Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Anerkendte statikere anvendes i særlige tilfælde ved kontrol af, at bygningers bærende konstruktioner opfylder byggebestemmelserne.

For bygninger, hvor et eventuelt svigt indebærer stor risiko for personskade eller medfører alvorlige samfundsmæssige konsekvenser, skal den statiske dokumentation gennemgås af en anerkendt statiker, der er uafhængig af ejer, byggeriets projekterende og udførende.

På mødet bakkede parterne fortsat op om ordningen, der som helhed fungerer tilfredsstillende.

Parterne drøftede også den kritik, der været fremført i den seneste tid. Kritikken er i vid udstrækning baseret på hændelser, der går forud for den seneste opstramning af ordningen, der har haft virkning fra 1. april 2004.

Parterne er imidlertid også enige om, at ordningen til stadighed skal tilpasses byggeriets udvikling, hvorfor der løbende vil være et behov for justeringer.

F.eks. vil den anerkendte statiker fremover skulle bruge sin anerkendelse til verifikation af andres projekter og ikke som tidligere bruge anerkendelsen til at foretage selve projekteringen.

Det forventes, at en række nye tiltag med henblik på at gøre ordningen endnu bedre vil være gennemført inden sommerferien 2005.

Blandt tiltagene kan nævnes: en modernisering af kravene til den enkelte statiker, bedre værktøjer til de anerkendte statikere, hurtigere behandling af ansøgninger om anerkendelse og hurtigere behandling af eventuelle klager over anerkendte statikeres arbejde.

Parterne bag ordningen er Ingeniørforeningen i Danmark, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Dansk Byggeri og KL.

Kilde: IDA

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078