23948sdkhjf

Nyt museumsbyggeri

Glasmuseet Ebeltoft er nu klar til at sætte spaden i jorden til det nye museumsbyggeri, der ventes at stå klar til indvielse den 28. juni 2006.
Glasmuseet Ebeltoft er nu klar til at sætte spaden i jorden til det nye museumsbyggeri, der ventes at stå klar til indvielse den 28. juni 2006.

Onsdag den 30. marts kl. 14.00 sættes spaden i jorden til det nye museumsbyggeri.

Den nye tilbygning vil tilføre området spændende ny arkitektonisk kvalitet, og vil derudover give mulighed for at præsentere moderne international glaskunst i alle dens mangfoldige udtryk.

Ud over en forbedring af de udstillingsmæssige forhold vil det også blive muligt at yde de besøgende det serviceniveau, der efterhånden kræves af en moderne museums-virksomhed.

Det er arkitekterne 3xNielsen, der står bag den planlagte i alt 791 m2 store tilbygning. Den vil foruden udstillingslokaler rummer kulturcafé, mødelokale og kontorer, magasin og lukket museumshave.

Ambitionen med projektet har været at skabe en helhed, hvor arkitektur og kunst smelter sammen, samtidig med at den eksisterende museumsbygning bevarer sit særpræg. Entreprenørentreprisen varetages af MT Højgaard A/S.

Fonden Realdania, Kulturministeriet, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Nykredits Fond, Velux Fonden, Ebeltoft Kommune og Århus Amt har ydet tilskud til byggeriet.

Når det nye museum indvies omkring den 28. juni 2006, markerer det samtidig museets 20 års jubilæum.

Kilde: Glasmuseet Ebeltoft

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094