23948sdkhjf

Besparelse på op mod en halv milliard kroner årligt

Besparelse på op mod en halv milliard kroner årligt på bygnings-renoveringer, hvis planlægning og projektering effektiviseres med digitale teknologier.
Besparelse på op mod en halv milliard kroner årligt på bygnings-renoveringer, hvis planlægning og projektering effektiviseres med digitale teknologier.

Erhvervs- og Byggestyrelsen har indgået en strategisk samarbejdsaftale med sbs Rådgivning om et udviklingsprojekt, som skal afprøve de kommende digitale bygherrekrav på renoveringsområdet – og udvikle løsninger, der er tilpasset de særlige vilkår, som gælder ved renovering af eksisterende bygninger.

Vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen Jesper Rasmussen:

- Bygningsrenoveringen skal med, hvis vi skal have det fulde udbytte af digitalisering i byggeriet. Samarbejdet med sbs supplerer de initiativer, der allerede er i gang og understøtter fint Det Digitale Byggeri s fokus på 3D-teknologien og digitale bygningsmodeller.

I sbs Rådgivning ser man store perspektiver i at komme med under paraplyen i Det Digitale Byggeri. Direktør Carsten Thomasen udtaler:

- Det er godt, at vi nu samler kræfterne. Jeg er overbevist om, at det vil give god synergi til gavn for både renovering og nybyggeri.

Halvdelen af samfundets byggeinvesteringer går til renovering af den eksisterende bygningsmasse. Opmåling og projektering udgør en ganske betydelig del af ressourceforbruget.

Hvis digitaliseringen kan effektivi-sere denne post med 5 %, hvilket anses for realistisk, ville det i 2004 have reduceret omkostningerne med 425 mio. kr., viser beregninger i Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Læs mere her

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Anlægsloft hæves med 800 millioner
Ny frontperson i Rådet for Bæredygtigt Byggeri
Lynetteholm kører videre med kendt duo
Vil bygge tårn på 21 etager i Esbjerg
Trods underskud: Ejendomskæmpe holder fast i forventningerne
LM Byg vinder tredje vandværk på fire år
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094