23948sdkhjf

Startskud på 100 nye ungdomsboliger

De studerende i hovedstadsområdet får næste år 100 nye, moderne et- og to-rums boliger at vælge mellem.
De studerende i hovedstadsområdet får næste år 100 nye, moderne et- og to-rums boliger at vælge mellem. NCC går fredag i gang med at opføre boligerne, der ligger som nabo til Lautrupgård Kollegiet nær Ingeniørhøjskolen.

Byggeriet af 100 nye studieboliger går i gang fredag den 1. april og byggestarten markeres 4. april af Ballerups Borgmester Ove E. Dalsgaard sammen med NCC, når der tages første spadestik til 3.618 kvadratmeter med nye studieboliger ved Sømosen i Ballerup.

De nye ungdomsboliger ventes klar til studiestart i august 2006 og bliver nabo til Lautrupgård Kollegiet, der ligger i nær tilknytning til Ingeniørhøjskolen i København.

Ungdomsboligerne bliver på mellem 35 og 50 kvadratmeter og får eget køkken og bad. Der bliver både et- og toværelses boliger. Samtidig etableres otte fælleskøkkener som samlingspunkter for beboerne.

For at komme i betragtning til en bolig skal man være tilmeldt et anerkendt studie. Opskrivningen til boligerne går i gang cirka et halv år inden boligerne står klar til indflytning.

Projektet er udviklet af NCC i samarbejde med TNT Arkitekter A/S og opføres ifølge loven om støttede, private ungdomsboliger.

– Den første tid på byggepladsen kommer til at gå med jordarbejder. Grunden, hvor byggeriet skal opføres, består i dag af et plateau med opfyldt jord som formentlig stammer fra etableringen af Ingeniørhøjskolen. Kommunen har ønsket at plateauet fjernes – når det er sket, kan taghøjderne på det eksisterende kollegium og de fremtidige ungdomsboliger blive ens, fortæller senior projektchef Jens Høyrup, NCC.

Kilde: NCC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094