23948sdkhjf

Facadesystem flytter byggepladsen ind i fabrikshallen

Entreprenørvirksomheden Kai Andersen A/S har i forbindelse med en omfattende udvidelse og renovering af forbrændingsanlæg RenoNord Aalborg...
Entreprenørvirksomheden Kai Andersen A/S har i forbindelse med en omfattende udvidelse og renovering af forbrændingsanlæg RenoNord Aalborg anvendt et nyt facadesystem fra Rockwool A/S, Rock ProfilSystemet.

Rock ProfilSystemet sparer 2-3 arbejdsgange på byggepladsen, fordi der hverken skal opsættes lister, kuldebrosisolering eller et vindtæt lag separat. Det hele er integreret i systemet bl.a. ved hjælp af et blødt bundlag og et hårdt, vindtæt toplag i ét og samme isoleringsmateriale.

For Kai Andersen A/S har projektet for RenoNord omfattet nybygning i form af 18.000 kvadratmeter facade, tag og aptering på en ny ovnlinie og 5.000 kvadratmeter renovering af eksisterende facader.

Som rådgivere har Arkitektfirmaet C.F. Møller og Rambøll som rådgivende ingeniører været tilknyttet.

- Oprindeligt var der projekteret en traditionel let facade med vindspærre, men ved at vælge Rock ProfilSystemet har bygherren opnået en klassificeret BS60 facadekonstruktion med yderst begrænsede kuldebroer til en reduceret pris pr. kvadratmeter, siger Lars Iversen fra entreprenør- og ingeniørfirmaet Kai Andersen A/S.

Rock ProfilSystemet er især velegnet til store facader på industrihaller, kontorer og boliger. Systemet kan anvendes sammen med stål- og aluprofiler såvel som andre facadebeklædninger, fx træ og glas. Rockwool A/S arbejder på at udvide udvalget af skruer for at gøre systemet endnu mere fleksibelt.

- Vores målsætning med systemet er at medvirke til mere effektivt og prisbevidst byggeri. Samtidig har vi bygget kvalitet, sikkerhed og design ind i systemet, siger Allan Hedegaard fra Rockwool A/S.

Kilde: Rockwool A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096