23948sdkhjf

Rockwool skal have ny bestyrelsesformand

Steen Riisgaard har meddelt, at han ikke ønsker at genopstille ved næste ordinære generalforsamling i april.
Formanden for Rockwool Internationals bestyrelse, 62-årige Steen Riisgaard, meddeler, at han ikke genopstiller ved næste ordinære generalforsamling den 9. april 2014.

Generalforsamlingen i år var historisk, da firmaet for første gang i 104 år ikke ville have en formand eller administrerende direktør, som var et familiemedlem. Af denne grund blev der op til generalforsamlingen brugt tid på at definere bestyrelsesformandens opgaver og den governancestruktur, som formanden arbejder under i Rockwool International.

Efter 8 måneder har Steen Riisgaard konkluderet, at dette match ikke er optimalt, hvilket er baggrunden for hans beslutning nu om ikke at genopstille. Det oplyser Rockwool i en fondsbørsmeddelelse.

Bjørn Høi Jensen udset som ny formand
De andre medlemmer af bestyrelsen har besluttet – hvis de bliver genvalgt – at ville konstituere sig med Bjørn Høi Jensen som ny formand og med Carsten Bjerg og Thomas Kähler som henholdsvis første og anden næstformand.

Bjørn Høi Jensen er 52 år og cand.polit. fra Københavns Universitet. Han har haft en lang karriere hos den Wallenberg-sponsorerede kapitalfond EQT, først i Stockholm, siden i København og München. Før EQT arbejdede han i investeringsbanker i Danmark og London.

Siden 2008 har Bjørn Høi Jensen arbejdet som professionelt bestyrelsesmedlem og haft bestyrelsesposter i blandt andet Gyldendal og Dovista.

Bjørn indtrådte i bestyrelsen for Rockwool International i 2009 og har været formand for selskabets revisionskomité siden 2012. Desuden er Bjørn næstformand i Erhvervsinvest og medlem af bestyrelsen i Bevica-Fonden. Øvrige tillidsposter inkluderer formandsposten i tænketanken Cepos.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084