23948sdkhjf

Første spadestik til bofællesskab mellem virksomheder

Fredag den 15. april tager Koldings borgmester Per Bødker Andersen første spadestik til Company House, som bliver den største og mest markante kontorbygning...
Fredag den 15. april tager Koldings borgmester Per Bødker Andersen første spadestik til Company House, som bliver den største og mest markante kontorbygning i det i alt 105.000 kvadratmeter store Company Park-område i Kolding.

Den nye kontorbygning opføres efter NCC Company House konceptet, der giver mindre og mellemstore virksomheder adgang til attraktive kontorfaciliteter. Når kontordomicilet står færdigt til marts 2006, skal det huse regionskontorer for VELUX A/S, Canon Danmark A/S, Statsautoriseret revisionsaktieselskab H. Martinsen og NCC. Desuden er der endnu cirka 700 kvadratmeter til rådighed for en femte lejer.

- Ved at være fælles om faciliteterne får virksomhederne nogle rammer, som den enkelte virksomheds medarbejderantal ikke berettiger til. Der bliver for eksempel adgang til fælles foyer og gadestrøg, seminarrum med AV-udstyr, kantine og udendørs terrasse. Fælles faciliteter sparer både ressourcer og areal og dermed også løbende omkostninger, siger projektchef Ole Faurby, NCC Property Development A/S.


I alt får cirka 280 mennesker deres daglige gang i det nye Company House, der bliver synligt placeret i Company Park Kolding på hjørnegrunden mod Vejlevej og Dons Landevej.Huset bliver opbygget som tre fleksible kontorfløje samlet omkring et fælles gadestrøg med ovenlys, der gennemskærer de tre etager. De tre fløje udføres med en markant udkraget foldning af forpatineret zink, der omkranser kontorområderne. Mod fællesarealerne tegnes bygningen af servicekerner med hvidpudsede facader. Store gennemgående vinduesspalter giver masser af lys til kontorer og fælleslokaler.

Company Park Kolding får plads til i alt 42.000 kvadratmeters bebyggelse tæt på motorvej E20 og E45.

- Trafikalt har området en meget attraktiv beliggenhed, lige midt i Trekantområdet - med få hundrede meter til motorvejsafkørsel 63,” understreger Ole Faurby.

NCC Company Park og NCC Company House er nordisk udviklede koncepter for erhvervsbyggeri, der tilbyder stor fleksibilitet, høj kvalitet og service for lejerne.

NCC planlægger at opføre bygninger fra 1.500 til 5.000 kvadratmeters størrelse i overensstemmelse med lejernes ønsker. Ved fælles kontorbyggerier arbejdes der med lejemålstørrelser helt ned til 500 kvadratmeter. Foreløbig har NCC opført et domicil på 1.500 kvadratmeter til AON Danmark A/S som blev taget i brug i juni 2003, og endnu to byggeprojekter under udvikling kan få byggestart allerede i år.

Fakta om Company House, Kolding:

Beliggenhed: Vejlevej, 6000 Kolding
Projektudvikling: NCC Property Development A/S
Totalentreprenør: NCC Construction Danmark A/S
Kontraktsum: 100 mio. kr.
Lejere: NCC Construction Danmark A/S, H. Martinsen Statsautoriseret Revisionsaktieselskab, Canon Danmark A/S og VELUX A/S.
Arkitekt: Arkitema
Ingeniør: Cowi
Samlet byggeri: 6.500 kvadratmeter
Byggeperiode: 15. april 2005 til marts 2006
Company Park, Kolding, samlet areal: 105.000 kvadratmeter
Byggemulighed: 42.000 kvadratmeter

Kilde: NCC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094