23948sdkhjf

Forskning indenfor Naturlig Ventilation

Forskere der dagligt arbejder med at finde de mest optimale metoder til at ventilere kontorbyggeri er kommet frem til en nærliggende løsning – åben vinduerne!
Forskere der dagligt arbejder med at finde de mest optimale metoder til at ventilere kontorbyggeri er kommet frem til en nærliggende løsning – åben vinduerne!

Fysikere fra Massachusetts Institute of Technology og Cambridge University forsker i muligheder for besparelser på omkostninger til opvarmning og køling af bygninger.

De har konkluderet, at en af de bedste metoder er Naturlig Ventilation. Ved at åbne de rigtige vinduer eller ventilationsklapper ledes luftstrømme gennem bygningen.

Hermed kan energiforbruget i kontorbyggeri nedbringes med en tredjedel, også selvom denne metode kun anvendes delvist i løbet af året.

Forskningsresultater viser, at luftindtag via Naturlig Ventilation bragte over 40 liter frisk luft pr. person pr. sekund ind i bygningen, sammenlignet med kun 8-15 liter pr. person pr. sekund i bygninger med aircondition.

At forudsige netop hvilke vinduer der bør åbnes, hvornår og hvor meget, er dog mere kompliceret end det lyder, da blot små forandringer i mængden af luftindtag kan have store og ofte uforudsigelige effekter.

Forskere på CMI vil informere om de store besparelser på energiforbruget ved at præsentere deres resultater til byggeindustrien samt ved at producere computer værktøjer, der kan hjælpe til at designe mere behagelige arbejdspladser.

Kilde: Window Master

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.215