23948sdkhjf

Ny brancheaftale om taglægter

Nye standard taglægter skal måle 38 x 73 mm ved en spændvidde på 1 meter...
Nye standard taglægter skal måle 38 x 73 mm ved en spændvidde på 1 meter.

For at fastholde kvaliteten og sikkerheden i forbindelse med anvendelse af taglægter, har en række brancheorga-nisationer fornyet den fælles, frivillige aftale om sortering, mærkning, kontrol og anvendelse af taglægter, som blev indgået i 1996 og senest revideret i 1999.

Aftalen betyder først og fremmest, at lægterne bliver stærkere, og at kvaliteten forbedres. Forhandlingerne er gennemført i samarbejde med Arbejds-tilsynet, der med fornyelsen af brancheaftalen har valgt at være medunderskriver af aftalen.

I følge aftalen skal alle taglægter fra 1. maj 2005 fortsat være styrkesorteret til sorteringsklasse T1 iht. DS 483, men styrkekravet øges, idet standard taglægter skal måle 38 x 73 mm ved en spændvidde på 1 meter.

For at sikre byggeriet en smidig tilpasning til de nye krav er der aftalt en overgangsperiode på 9 måneder, hvor de hidtidige lægtedimensioner må anvendes parallelt med de nye dimensioner. Fra 1. januar 2006 må kun de nye og stærkere taglægter anvendes.

Aftalen omfatter alle taglægter, som anvendes i nybyggeri, og i byggeri hvor taglægter udskiftes. Danske og udenlandske producenter af taglægter skal overholde brancheaftalens krav til kvalitet, kontrol og mærkning. Projekterende og udførende i byggeriet skal foreskrive og anvende T1-taglægter, der lever op til de nye styrkekrav.

Brancheaftalen bliver offentliggjort, så snart aftaleparterne har underskrevet den endelige aftale, som forventes færdig medio april. Træbranchens Oplysningsråd udsender reviderede vejled-ninger om de nye regler umiddelbart før aftalen ikrafttræ-den pr. 1. maj 2005.

Bag aftalen om taglægter står:

• Arbejdstilsynet
• Dansk Byggeri
• Dansk Træforening
• Danske Træindustrier
• Forbundet Træ-Industri-Byg i Danmark
• Trælasthandlerunionen
• Træbranchens Oplysningsråd

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078