23948sdkhjf

40 mio. kr. til bedre bymiljø

En række nedslidte og problemramte byområder med udviklingspotentiale har netop modtaget...
En række nedslidte og problemramte byområder med udviklingspotentiale har netop modtaget støtte til områdefornyelse.

Bygninger skal fornyes, torve og pladser ha’ et løft – samtidig med at trafikbelastningen nedsættes. Sideløbende med de fysiske ændringer igangsættes kulturelle og sociale aktiviteter. I ældre erhvervs- og havneområder går puljens midler til at afklare og planlægge områdernes fremtid.

”Støtten skal ses som startskuddet til en positiv proces i lokalområderne, så det bliver attraktivt for dem, der bor og arbejder der, og dem, der investerer i området. Det er vigtigt, at indsatsen tilrettelægges gennem et bredt samarbejde, og at alle kræfter – offentlige og private, ansatte og frivillige - forenes i et fælles løft,” siger socialminister Eva Kjer Hansen (V) om projekterne, som modtagerkommunerne selv bidrager til med mindst to tredjedel af udgifterne.

Støtten til områdefornyelse er opdelt i fire dele:

Nedslidte byområder i større byer

Alle ansøgere modtager de ansøgte beløb: Holbæk kommune (Holbæk midtby), Københavns kommune (Spydspidsen), Vejle kommune (Vejle midtby), Sønderborg Kommune (Sønderborg midtby).
Samlet beløb: 21.665.500 kr.

Nedslidte byområder i mindre byer

Omkring en femtedel af ansøgerne har modtaget støtte ud fra en vurdering af ansøgningerne: Hirtshals kommune (bymidten i Hirtshals), Nørre-Rangstrup kommune (Toftlund bymidte), Thyborøn-Harboøre kommune (Thyborøn bymidte), Videbæk kommune (Troldhede).
Samlet beløb: 10.000.000 kr.

Boligområder med store sociale problemer

Alle ansøgere modtager de ansøgte beløb: Ishøj Kommune (Ishøj Centrum) og Rødovre Kommune (Kærene). En enkelt ansøgning blev afvist da den ikke levede op til ansøgningskravene.
Samlet beløb: 6.700.000 kr.

Ældre erhvervs- og havneområder

Alle ansøgere modtager de ansøgte beløb: Augustenborg Kommune (Augustenborg Havn), Herlev Kommune (Marielund erhvervskvarter), Odder Kommune (Hov Havn), Svendborg Kommune (Svendborg Havn).
Samlet beløb: 2.382.000 kr.

Pressemeddelelse fra Socialministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.424