23948sdkhjf

Vinduesbranchen vil være mere synlig

De danske fabrikanter af yderdøre og vinduer styrker nu for alvor profilen...
De danske fabrikanter af yderdøre og vinduer styrker nu for alvor profilen.

På et medlemsmøde i Herning har foreningens 75 medlemmer besluttet at skifte navn fra Vinduesfabrikanternes SamarbejdsOrganisation, VSO, til det noget mere mundrette VinduesIndustrien.

Men nok så vigtigt er navneskiftet et signal om at branchen fremover i langt højere grad vil være synlig og en langt mere aktiv spiller indefor bygge-branchen.

Medlemmerne tegner en ret enestående brancheforening. For det første er stort set alle betydende danske fabrikanter medlem, og for det andet er det lykkedes at fastholde en brancheforening som på tværs af materialer står sammen om en minimumskvalitet og en 5 års garantiordning.

Branchen beskæftiger over 4.000 ansatte og havde en omsætningsfremgang på hele 22 pct. til 4,1 mia. kroner i 2004. I 2004 blev der også eksporteret vinduer og yderdøre til en værdi af knap 720 mio. kr. eller 17 pct. af branchens samlede omsætning.

Det er især på nærmarkederne i Skandinavien og Tyskland, at de danske produkter er populære, men også Storbritannien og Irland er kommet godt med og er i dag hovedaftagere af medlemmernes døre og vinduer.

De danske virksomheder har også altid været langt fremme i skoene, når det gælder produktudvikling. Således har man netop indgået en aftale med Energistyrelsen om at udfase traditionelle termoruder og fremme energieffektive vinduesløsninger. Resultatet bliver en række nye energi-mærkede produkter med fokus på en optimal energibesparelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079