23948sdkhjf

Omfattende udbygning af Køge havn sker i partnering

Køge Kommune og Per Aarsleff A/S skal i partnering over de næste otte år udbygge Køge Havn for en anslået...
Køge Kommune og Per Aarsleff A/S skal i partnering over de næste otte år udbygge Køge Havn for en anslået værdi af 300-400 millioner kroner.

Det store anlægsarbejde, som for alvor forventes igangsat om et år, er en del af Køge Kommunes plan for de kystnære områder ved havnen.

Alene selve havnen er inde i så stærk en udvikling, at den mangler muligheder for udvidelse af erhvervs- og havnearealerne.

Derfor anlægges en 40 hektar stor opfyldning bestående af forurenet jord fra hele hovedstadsregionen. Driften af jorddepotet skal samtidig være med til at finansiere havneudvidelsen.

Desuden er det kommunens plan, at igangsætte en byomdannelse på området ved Søndre Havn og forbedre de rekreative områder ved kysten både nord og syd for selve havnen.

Partneringaftalen indgået mellem Køge Kommune og Aarsleff betyder, at Aarsleff indtil videre skal udføre følgende entreprenørarbejder på havnen:

• Anlæg og drift af jorddepotet. Modtagelse af to millioner kubikmeter let og middel klasse forurenet jord, som skal udgøre den 40 hektar store opfyldning.

• Etablering af to nye dækmoler og ramning af spunskasse for indhegning af jorddepotet.

• Udbygning og forbedring af de rekreative områder nord og syd for Køge Havn.

• Eventuelle arbejder som følge af igangsat VVM-redegørelse.

Kilde: Per Aarsleff A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094