23948sdkhjf

Almene boliger i historisk ramme på vej i Viborg

Boligselskabet Sct. Jørgen har overtaget Viborg Kommunes tidligere administrationsbygninger, som skal omdannes til charmerende boliger. Prækvalifikation på fagentrepriser er netop indledt.
Projektet omfatter cirka 2.020 m² renovering og ombygning af en bevaringsværdige bygninger i Viborgs historiske bykerne. Bygningerne, som fremadrettet skal danne ramme om 19 lejeboliger i varierende størrelse, består af ”Hødrichs Gård” (Sct. Mogens Gade nr. 3), ”Nytorv Gyde” (nr. 3-7) og ”Købmandsgården” (Nytorv nr. 5,9 og 11).

Læs mere: Boligprojekt til 70 millioner skal give nyt liv til Viborg.

Forhuset i Hødrichs Gård er fredet og hele den resterende del af bebyggelsen er klassificeret som bygninger af høj bevaringsværdig værdi. Alle udvendige overflader eftergås og udbedres for sikring af intakt klimaskærm. Facader males i eksisterende farver, vinduer repareres og forsynes med nye forsatsrammer og enkelte steder monteres nye kviste og ovenlys i tagflader. Købmandsgården forsynes endvidere mod gårdsiden med nyt trappetårn med lift for adgang til 4 stk. tilgængelige boliger.

Indvendigt i Hødrichs Gård rekonstrueres husets oprindelige rumstruktur og overflader, og der apteres med nye køkkener og baderum. Indvendigt i Nytorv Gyde og Købmandsgården efterisoleres ydervægge, etagedæk brand- og lydisolereres, der monteres nye trægulve, delvist nye skillevægge og der apteres med baderum og køkkener. Nytorvgyde og Købmandsgården forsynes endvidere med nyt ventilationsanlæg.

Samlet anslået kontraktsum for alle entrepriser i alt citka 18 mio. kr. excl. moms. Udbudsmaterialet forventes udsendt ultimo uge 5 2014 med licitation ultimo uge 9 2014. Byggestart primo maj 2014.

Der vil blive udvalgt fem til syv entreprenører i hver entreprise til afgivelse af bud.

Fristen for at ansøge om prækvalifikation er den 18. december 2013.

Læs mere under Licitationer her på Building Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078