23948sdkhjf

Dannebrogs-kollegiet – Aalborg

I efteråret 2004 tegnede Arkitekterne Bjørk og Maigård ApS et ungdomskollegium, som nu er under opførelse på Dannebrogsgade i Aalborg...

Dannebrogskollegiet – Aalborg

I efteråret 2004 tegnede Arkitekterne Bjørk og Maigård ApS et ungdomskollegium, som nu er under opførelse på Dannebrogsgade i Aalborg.

Dannebrogskollegiet har været en svær opgave, da den skulle danne både en fortsættelse af et 4½ etages gadeforløb og danne overgang til 2-1½ etages bebyggelse. Samtidigt skulle den hvide FO-bygning integreres.


Byggeriets form og materialer er udvalgt således, at det passer ind med områdets øvrige bebyggelse.

Der er store vinduespartier indtil samtlige lejligheder således at de er en fortsættelse af det øvrige gadeforløb.

Vinduerne giver samtidigt nogle meget lyse lejligheder.Dannebrogskollegiet bliver på 34 toværelses boliger på 48-50 kvadratmeter, heraf fire handicapindrettede. Der er elevator, altangange mod syd med plads til cafeborde, og en del af de studerende får egen altan mod øst.

I underetagen indrettes fælles opholdsrum med køkken, adgang til udgravet grill og solrum mod syd/vest. Lejlighederne indrettes moderne med entre, køkken/alrum og stue i ét, soveværelse med plads til skrivebord og internetopkobling samt badeværelse med fliser.

Med fokus på energirigtig projektering bliver kollegiet udført med den nyeste teknologi. Når en beboer kommer hjem tændes lyset automatisk i entre/køkken, og opvarmning til komforttemperatur begyndes. Der åbnes for ubegrænset Internet, hvor man har adgang til sin egen webside med informationer om eget forbrug af el, vand og varme.

Når lejligheden forlades slukkes alt lys, og varmen reguleres automatisk ned til standby temperatur. Systemet kan også bruges til intern kontakt mellem beboerne. Ved årsopgørelser og lejerskift kan administrator aflæse forbrug over internettet.

Byggeriets målgruppe er studerende fra både ind- og udland, der ønsker centralt placerede boliger beliggende i Aalborg´s attraktive vestby - tæt ved fjordens rekreative områder, forlystelseskvarteret i midtbyen, indkøbsmuligheder og nærbanen.

Dannebrogskollegiet, som Ejendomsmæglernes Fond står bag, forventes indflytningsklar oktober/november 2005.

Kilde: Bjørn & Maigård ApS, Ejendomsmæglernes Fond

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078