23948sdkhjf

Danmark er Lean-land

DI har gennemført en analyse af brugen af Lean-tankegangen i mellemstore og store danske virksomheder...
DI har gennemført en analyse af brugen af Lean-tankegangen i mellemstore og store danske virksomheder.

Analysen viser, at 61 procent af virksomhederne i analysen arbejder med værktøjet og yderligere 15 procent vil begynde et Lean-projekt i 2005. Værktøjet bruges til at øge værdiskabelsen for kunderne, ved systematisk at fjerne spild.

- Tallene viser, at vi er kommet godt i gang med Lean i Danmark. Vi skal tilbage til kvalitetsbølgen i begyndelsen af 1990'erne for at finde en ledelsesfilosofi, som har så stort et omfang i dansk erhvervsliv. Vi er dog kun i en indledende fase, for analysen viser også, at kun 4 ud af 10 virksomheder har kortlagt, hvordan de i dag skaber værdi for kunderne, siger Bjarne Palstrøm, produktivitetschef i Dansk Industri.

For at komme videre med Lean skal flere virksomheder have fokus på udvikling af chefer og mellemledere. Analysen peger på, at de største barrierer er ledernes tid og manglen på ledelsesressourcer. Også virksomhedskultur og ledelsens kompetencer for at gennemføre Lean er udfordringer, der skal arbejdes med i de næste år.

- Mange virksomheder har slet ikke fået realiseret potentialerne i Lean. De fleste virksomheder opnår kun begrænsede forbedringer i deres produktivitet og kvalitet i størrelsesordenen 4-6 pct. Jeg forventer derfor, at vi i de kommende år vil se flere virksomheder, som med brug af Lean tager nogle markante spring i produktivitet og indtjening, siger Bjarne Palstrøm.

Lean-analysen omfatter 47 virksomheder, der har besvaret et spørgeskema. Skemaet er sendt ud til 350 direktører og chefer, der er medlem af DI's ERFA-netværk.

Kilde: Dansk Industri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078