23948sdkhjf

Byggeriets Innovation

Byggesektoren er gennem flere år blevet kritiseret for, at produktiviteten er for lav, og at omkostningerne i nybyggeriet er for høje...
Byggesektoren er gennem flere år blevet kritiseret for, at produktiviteten er for lav, og at omkostningerne i nybyggeriet er for høje.

Fonden Realdania tager nu initiativ til et fælles udviklingsforum, der under overskriften "Byggeriets Innovation" får til formål at bringe aktører og gode idéer sammen i en ny industriel og organisatorisk sammenhæng gennem såkaldte innovationskonsortier.

Formålet med Byggeriets Innovation er at skabe et fagligt miljø til udvikling af konkrete innovationsprojekter på tværs af den fragmenterede fagopdeling, der kendetegner byggebranchen i dag.

En række virksomheder og institutioner er allerede indstillet på at accelerere deres udviklingsarbejder, men har svært ved i praksis at finde de nødvendige samarbejdspartnere og den nødvendige udviklingsorienterede support.

Nu udsender Byggeriets Innovation en åben invitation til virksomheder, der måtte være interesseret i at indgå som konsortieparter i løsningen af forskellige udviklingsopgaver. Det er tanken, at de deltagende virksomheder også bidrager til finansieringen af de konkrete projekter.

Ideen er at realisere en række konkrete innovationskonsortier og på den måde dokumentere, at der gennem samarbejde og nytænkning kan opnås væsentlige forbedringer og gevinster. Det er vigtigt at understrege, at der er tale om udviklingsprojekter og ikke om forskning.

- Den voksende åbenhed over for forandringer i byggesektoren, og de mange ideer til forbedring og billiggørelse af byggeriet, som allerede foreligger, er et godt udgangspunkt for mere konkret at fremme innovationen i byggeriet. Nu går vi så i gang med at organisere de gode viljer ved at etablere rammerne for et fagligt miljø, udtaler adm. direktør Flemming Borreskov fra Fonden Realdania.

I tilknytning til projektet etableres et sekretariat, hvor cand.scient.soc., ph.d. Mikkel A. Thomassen er ansat som daglig leder. Sekretariatet skal fungere som igangsætter, inspirator og facilitator for konsortierne. Til faglig støtte for den daglige ledelse nedsættes en styregruppe med Erik Ross Pedersen som formand. Det er tanken, at de konkrete projekter samfinansieres af virksomhedskonsortierne og Realdania. Projektet løber frem til og med 2008.

Byggeriets Innovation er et led i Realdanias strategi for fokusområdet "Byggeriets Fremtid". Projektets samlede budget for perioden 2005-2008 er på godt 80 mio. kr., som også skal dække oprettelse og drift af sekretariatet.

Pressemeddelelse Realdania.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078