23948sdkhjf

Leverandører og producenter vil også med i den digitale byggeproces

Digitalt udbud af byggeopgaver er ikke kun til gavn for bygherren og de bydende entreprenører. Hvis man skal høste...
Digitalt udbud af byggeopgaver er ikke kun til gavn for bygherren og de bydende entreprenører. Hvis man skal høste den fulde gevinst ved digitalt udbud, er det også nødvendigt at inddrage materialeproducenter og byggevaredistributører så tidligt i byggeprocessen som muligt.

Det var en af konklusionerne på et temamøde i BygSam om mulighederne for en bedre og mere effektiv kommunikation mellem de forskellige led i byggeprocessen. BygSam er et samarbejdsforum for leverandører og aftagere af byggematerialer.

BygSam er sammensat af repræsentanter for både de udførende, distributører og leverandører - producenter og importører. Medlemmer af BygSam er erhvervsaktive og repræsenterer den øverste ledelse i deres virksomhed.

Blandt de deltagende parter i temamødet var der enighed om, at der er store perspektiver i den igangværende digitalisering af byggeprocessen. Først og fremmest vil der kunne ske en forenkling af den ofte meget omfattende og tidskrævende kommunikation mellem de mange led, som indgår i byggeriets værdikæde. Dette vil være en af flere forudsætninger for et bedre og billigere byggeri.

Som et led i temamødet blev BygSams parter præsenteret for det første rent elektroniske udbud af et byggeri - Forsvarets Bygningstjenestes udbud af et byggeprojekt på Flyvestation Karup, som i marts blev gennemført som et testudbud af de foreslåede fremtidige bygherrekrav, der er udviklet under Det Digitale Byggeri.

Udbudsmaterialet omfattede en digital beskrivelse af samtlige materialemængder og ydelser, som er forbundet med byggeprojektet. Dermed har de deltagende entreprenører været sparet for hver for sig at skulle gennemføre et omfattende opmålings- og beregningsarbejde.

Ud over at beskrivelsen af de medgåede materialemængder vil mængde- og ydelsesbeskrivelser også kunne bidrage til at rationalisere den efterfølgende byggeproces, herunder logistikplanlægningen. Derfor fandt BygSams parter det væsentligt, at materialeproducenterne og distributørerne inddrages i den fortsatte udvikling af Det Digitale Byggeri.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14