23948sdkhjf

Danhaus kæmper mod gamle traditioner

Typehusfirmaet fra Esbjerg vil gerne hjælpe til offentlige opgaveudbydere til at opnå besparelser i byggeriet, hvis fordommene kan overvindes.
Det offentlige skal tænke anderledes og satse mere på den industrielle tankegang, hvis byggeriet skal gøres mere rentabelt.

Det mener Flemming Løkke Petersen, der er chefkonsulent i DI Byg, og hans synspunkt får naturligt nok opbakning fra vestjyske Danhaus, som især koncentrerer sig om produktion af præfabrikerede huse i træ og mursten.

Læs også: Lad modulbyggeri løfte det offentlige byggeri

- Vi har allerede lavet flere ting, som er statsligt støttede, og jeg forventer da, der kommer flere opgaver ad den vej, siger direktør Johannes Wøldike Schmith og henviser blandt andet til de 40 almene boliger, som Danhaus har leveret vægge og tagkonstruktioner til på vegne af totalentreprenøren Dansk Boligbyg for Domea Horsens.

Han peger på, at Danhaus’ byggemetoder indeholder flere fordele, som alle burde falde i de offentlige opgaveudbyderes smag.

- Vi har en langt højere fleksibilitet, en helt anden logistik og så leverer vi et knastørt byggeri, som ikke har fået fugt og som aldrig vil få det. Der findes selvfølgelig en øvre grænse for, hvor højt vi kan bygge, så opgaven med at bygge et supersygehus kan vi ikke løfte alene. Men når for eksempel gælder almennyttige boliger, så kan jeg da godt undre mig over, hvorfor de ikke i højere grad kigger vores vej, siger Johannes Wøldike Schmith.

Læs også: Scandi Byg klar til offentlige opgaver

Johannes Wøldike Schmith erkender, at Danhaus selv kan gøre mere for at øge charmeoffensiven over for de offentlige opgaveudbydere, så disse mindes om elementbyggeriets fordele.

Men dels har Danhaus hidtil haft nok at se til med fyldte ordrebøger, dels er man oppe mod gamle traditioner, som gør det svært at trænge igennem med nye budskaber.

- Vi har måske ikke været gode nok til at sælge budskabet, men vi er også oppe mod en række fordomme. Folk tænker måske, at hvis en bygning ikke er fuldmuret, så blæser den let omkuld. I Danmark har vi en lang og gammel tradition for at bygge i mursten og beton, men hvis man ser på landene omkring os, så bygger de altså i stor stil, som vi gør det, i både Tyskland, Sverige og Norge. Ja, hele Amerika er groft sagt bygget på den måde, vi gør det, så metoden fejler altså ikke noget, afslutter Danhaus-direktør Johannes Wøldike Schmith.

Building Supply varmer i disse dage op til den byggepolitiske strategi, som klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard efter planen lancerer i løbet af 2014.

Kommentarer, forslag til emner og andet kan i den forbindelse sendes til redaktionen på mail.

Artiklen er en del af temaet Byggepolitisk strategi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109