23948sdkhjf

Flot kvartalsregnskab fra Skanska Danmark

Det går godt for entreprenørvirksomheden Skanska Danmark. Der er fuld gang i bygge-, anlægs- og udviklingsopgaver...
Det går godt for entreprenørvirksomheden Skanska Danmark. Der er fuld gang i bygge-, anlægs- og udviklingsopgaver i hele landet, hvilket smitter af på virksomhedens regnskabstal for årets første kvartal.

Resultatet (EBIT) for første kvartal blev et plus på 14 mio. kr., hvilket næsten er en fordobling i forhold til samme tidspunkt året før, hvor overskuddet var på 8 mio. kr. Omsætningen for første kvartal 2005 endte på 693 mio. kr., hvilket er lidt bedre end samme kvartal året før, hvor omsætningen var 624 mio. kr.

"Det er et godt resultat, som viser, at vores strategi virker. Bedre risikostyring, koordineret indkøb og strammere omkostningsstyring har øget vores indtjeningsgrad betydeligt, så vi er blandt de bedst indtjenende entreprenører i Danmark," siger administrerende direktør Klaus Steen Mortensen.

Industrialiseret produktion med en høj grad af præfabrikation er et prioriteret indsatsområde for Skanska Danmark.

"Vi tror på, at der er et marked for mere industrialiseret byggeri. Kortere byggetid på pladsen, mere indendørs præfabrikation, gennemprøvet kvalitet og billigere produktion. Kort sagt på samme måde, som der produceres biler. Det har vi gode erfaringer med i Hillerød, hvor vi bygger BoKlok-boliger, og i Utterslev, hvor vi opfører en skole efter lignende principper. Så industrialiseret byggeri er helt sikkert et område, vi satser på," siger Klaus Steen Mortensen.

"Vores mål er at blive opfattet som Danmarks mest professionelle entreprenør senest i 2007, og det indebærer bl.a., at vi har en sund økonomi med en væsentlig bedre indtjeningsgrad end vores konkurrenter, at vi har de mest tilfredse kunder, de bedste og mest motiverede medarbejdere og de højeste standarder inden for arbejdsmiljø og sikkerhed. Jeg er sikker på, at vi skal nå det med den positive udvikling, vi nu oplever på alle områder," siger Klaus Steen Mortensen.

Skanska Danmark offentliggør regnskabstal i forbindelse med at moderselskabet Skanska AB annoncerer resultatet for koncernen. Skanska AB har i første kvartal 2005 haft en omsætning på 25,484 mia. SEK (26,033 mia. SEK) og et overskud (EBITA) på 1.036 mio. SEK (542 mio. SEK).

Kilde: Skanska

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093